Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Prezentacija o prednostima udruživanja u proizvođačke organizacije

Ministrica i župan na sastanku s proizvođačima mandarina

Foto: DNŽ
Proizvođači mandarina na sastanku su istaknuli smanjen ovogodišnji urod kao i uvećane troškove, posebice goriva potrebnog da plasiraju svoju robu na udaljene štandove

Povodom početka sezone mandarina ministrica poljoprivrede Marija Vučković i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić održali su u Opuzenu sastanak s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, gradonačelnikom Opuzena Ivanom Matagom i članovima povjerenstva za mandarine.

Na sastanku je bilo riječi o ovogodišnjim procjenama uroda, koje iznose 40 tisuća tona, i Akcijskom planu suzbijanja sredozemne voćne muhe. U sklopu sastanka s lokalnim proizvođačima održana je prezentacija o prednostima udruživanja u proizvođačke organizacije, kao najbrži put do isplativijeg poslovanja.  Proizvođači mandarina na sastanku su istaknuli smanjen ovogodišnji urod kao i uvećane troškove, posebice goriva potrebnog da plasiraju svoju robu na udaljene štandove.

– Proizvođači mandarina, kao i svi hrvatski poljoprivrednici, djeluju u uvjetima dugotrajnih i višestrukih poremećaja. Stoga će Ministarstvo poljoprivrede i ovom sektoru nastaviti pružati pomoć i po potrebi dodatno reagirati – istaknula je ministrica Vučković, koja je predstavila nove mjere pomoći u sklopu sveobuhvatnog Vladina jesenskog paketa. Ministrica i župan na kraju su obišli nasade mandarina.