Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Bogat i sadržajan program Lipnja u Pleternici

Mjesec uživanja u tradiciji, kulturi i pjesmi

Foto: AGA Pleternica
Manifestacija će ove godine započeti programom posvećenim djeci, dječjem stvaralaštvu i dječjim igrama

Čarobni lipanj kuca na vrata. Mjesec kada Pleterničani uživaju u izvornosti, tradiciji, dobroj hrani i pjesmi te brojnim natjecanjima koja su motivator brojnih dolazaka i nezaboravnih sjećanja.

Antonija Jozić Odluka vijeća Uz muzej bećarca Pleternica dobiva i prvi Trg bećarca u svijetu

Manifestacija će ove godine započeti programom posvećenim djeci, dječjem stvaralaštvu i dječjim igrama. Naime, 8. i 9. lipnja održat će se jedini tamburaški dječji festival “Cvjetići glazbe”, prožet brojnim dječjim nastupima i popratnim izložbama.

– Svi koji vole kuhati i konzumirati fiš na svoje će doći 15. lipnja. Kraljica okusa – Fišijada svake godine okuplja sve više ljubitelja ribljih proizvoda, ali i ljubitelja igara, jer se u sklopu ove gastronomske manifestacije održava i natjecanje mjesnih odbora “Puzzla”. Dan poslije održat će se smotra folklora s gotovo 40 godina dugom tradicijom, koja dovodi u Pleternicu razne plesove, prikaze običaja i napjeve iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva – najavljuje stručna suradnica u Turističkoj zajednici Pleternice Marija Šarić.

Novost ovogodišnje manifestacije je “Večer gange i bećarca”, koja će se 14. lipnja prvi put održati u Pleternici te je svojevrsni začin dosadašnjim manifestacijama.

Pleternica, folklor Projekt od 17,5 milijuna kuna Pleternica će prva u svijetu dobiti Trg bećarca

Završnica ovogodišnjeg Lipnja u Pleternici posvećena je gracioznosti, topotu konja i suživotu čovjeka i životinje.

Naime, od 21. do 23. lipnja održat će se Međunarodni konjički turnir sa sudionicima iz desetak zemalja, obogaćen i Otvorenim prvenstvom Hrvatske u vožnji dvoprega. Sve navedeno isprepliće se s brojnim kulturnim događanjima, od izložbi i prezentacija u knjižnici do brojnih sajmova na kojima se prezentira rad stanovnika grada.