Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
smanjena je i cijena korištenja u druge svrhe

Mjesni domovi besplatni za krstitke i rođendane

Foto: Photo by Mitchell Orr on Unsplash
"Smatramo da je ovo još jedna u nizu mjera kojom se pokušava utjecati na demografske prilike"

Nakon dugo vremena Novska je, odlukom Gradskog vijeća, dobila novu ulicu. Po imenu Bogoslava Ljevačića, rođenog u Novskoj 1870. godine, nazvana je ulica koja prolazi kroz Poduzetničku zonu Novska.

MAKERbuino MAKERbuino Županija školama nabavila sto konzola

Bogoslav Ljevačić bio je veterinar zahvaljujući čijem je radu i zalaganju, kroz obnašanje visokih funkcija u tadašnjoj Zemaljskoj vladi u Zagrebu, veterinarstvo  izjednačeno s ostalim akademskim strukama u Hrvatskoj. Zaslužan je i za donošenje zakona o suzbijanju i ugušivanju stočnih zaraza te za osnutak veterinarskih zaklada iz kojih se financirao razvoj veterinarske djelatnosti.

Vijećnici su donijeli i odluku kojom se društveni domovi na području Novske od sada besplatno mogu koristiti za proslavu rođenja ili krstitki djeteta, a smanjena je i cijena korištenja domova za druge svrhe. 

"Smatramo da je ovo još jedna u nizu mjera kojom se pokušava utjecati na demografske prilike" – rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić na sjednici Vijeća. Inače, do sada su domovi bili besplatni u slučaju karmina.

Nikolina Golomboš na primanju kod župana Ive Žinića Župan primio uspješnu karatisticu Tek joj je 14, a već ima zlato sa Svjetske premier lige