Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
UZ POTPORU ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Mjesno groblje dobilo je novo ruho, stazu i ograde

Mjesno groblje dobilo je novo ruho, stazu i ograde
Foto: donjadubrava.hr
Za uređenje groblja Dubrava je dobila 200.000 kuna.

Zagrebačka županija dodijelila je sredstva Općini Dubrava za projekt „Uređenje komunalne infrastrukture – mjesno groblje Dubrava u Dubravi“ u iznosu od 200.000 kuna, i to iz programa/ projekta za izgradnju i uređenje komunalne infrastrukture. Radovi su završili, a novi dio groblja u Dubravi dobio je novo ruho, ogradu i staze.

REPROJEKTIRANJE UREĐENJA VIRSKOG GROBLJA Kreće se u gradnju 18 novih grobnih mjesta

Riječ je, naime, o javnom pozivu koji je raspisala Zagrebačka županija, a namijenjen je bio kapitalnoj pomoći jedinicama lokalne samouprave za poboljšanje kvalitete života u ruralnim područjima kao i poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja na cijelom području županije.

Sredstva su se mogla iskoristiti za izgradnju ili rekonstrukciju nerazvrstanih cesta u funkciji razvoja poljoprivrede ili šumarstva, adaptaciju, sanaciju ili opremanje objekata društvene namjene poput vatrogasnih domova i spremišta, društvenih domova, dječjih igrališta, sportskih građevina, građevina za organiziranje njege, odgoja i obrazovanja te zaštite do polaska u osnovnu školu, groblja – komunalna infrastruktura i prateće građevine) te, konačno, adaptaciju, sanaciju ili opremanje područnih škola.

završeni radovi Uređen odvojak ulice, asfaltiran parking groblja

Osim općine Dubrava, sredstva su, među ostalima, dobile i općine Farkaševac, Gradec, Krašić te gradovi Ivanić-Grad, Jastrebarsko te Sveti Ivan Zelina.