Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
REPROJEKTIRANJE UREĐENJA VIRSKOG GROBLJA

Kreće se u gradnju 18 novih grobnih mjesta

Foto: Vir
Trenutačno se odvijaju radovi na kamenim zidovima i cvjetnjacima

Paralelno s radovima na javnoj rasvjeti na otoku Viru, poduzeće Vir održavanje izvodi radove na uređenju virskog groblja. Evidentirani su svi korisnici usluga tog poduzeća te su u većem postotku izvršene naplate. Nije riječ o većim iznosima, jer godišnja naknada za tri grobna mjesta iznosi 125 kuna, a za šest grobnih mjesta iznos je 250 kuna, izvijestili su s Vira.

– Nama to donosi oko 120 tisuća kuna, što je s obzirom na veličinu groblja, zaposlenike i potrebe održavanja, zaista manji iznos od potrebnog. No željeli smo našim građanima izaći u susret – kaže direktor Vir održavanja Marino Radović.

Poduzeće Vir održavanje nastavilo s projektom podizanja nove javne rasvjete Na Viru će svijetliti 5000 rasvjetnih tijela na više od 100 km ulica i cesta

Općinsko poduzeće u sklopu projekta uređenja i gradnje virskog groblja uskoro će graditi 18 novih grobnica, ali u kojem će obimu ovaj projekt biti realiziran – u potpunosti ili u nešto manjoj mjeri – još uvijek nije poznato.

– Trenutačno nema grobnica na raspolaganju, no mi ćemo svakako uskoro krenuti s radovima – napominje Radović.

S radovima se nastavio i projekt njegova reprojektiranja, pa će do kraja godine biti objavljen javni natječaj za izvođenje radova i kompletno uređenje groblja. Postojeći vanjski zidovi groblja izvedeni od kamena na sjevernoj i zapadnoj strani spojit će se s novim betonskim zidovima na istočnoj i južnoj strani, a potom će se pristupiti hortikulturnom uređenju prostora groblja.

– Završavamo radove na kamenim zidovima i radimo cvjetnjake pod zidovima, gdje je prema postojećem projektu predviđeno hortikulturno uređenje – dodaje direktor virskog komunalnog poduzeća.