Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
OTVOREN OBITELJSKI CENTAR

Mjesto podrške svim ljudima u potrebi, djeci, parovima...

Foto: bpz.hr
Obred blagoslova Obiteljskog centra predvodio je nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić, a otvorenju su prisustvovali su i mons. dr. Marin Srakić, zamjenik župana Stjepan Bošnjaković i drugi

U Lopašićevoj ulici u Slavonskom Brodu otvoren je Obiteljski centar Đakovačko-osječke nadbiskupije. Centar će biti mjesto podrške osobama u potrebi, parovima, djeci, mladima, ljudima s osobnim i bračnim problemima te različitim skupinama u vidu duhovne i psihosocijalne pomoći.

Otvorenje danas u 14 sati Obiteljski centar bit će mjesto podrške svim ljudima u potrebi

U centru će djelovati postojeće ustanove, i to Centar za hagioterapiju Zajednice Molitva i riječ, Bračno i obiteljsko savjetovalište i Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja. Na gradnju novog objekta odlučili su se jer su dosad djelovali u odvojenim i unajmljenim prostorima.

– Koliko je centar potreban, govori podatak da je kroz savjetovališta u Slavonskom Brodu i Osijeku u posljednjih 14 godina prošlo oko 14 tisuća korisnika. Otvoreni smo svim građanima, vjernicima koji imaju osobne, obiteljske ili bračne probleme – poručio je vlč. Josip Bošnjaković, voditelj centra.

Objekt vrijedan gotovo tri milijuna kuna sagrađen je na zemljištu koje je darovala Župa Gospe Brze Pomoći, a najveći dio sredstava u njega je uložila Đakovačko-osječka nadbiskupija, ali i njemačka Katolička crkva te brojne druge institucije.

Obred blagoslova Obiteljskog centra predvodio je nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić, a otvorenju su prisustvovali su i mons. dr. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup u miru, zamjenik župana Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković i drugi.