Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Otvorenje danas u 14 sati

Obiteljski centar bit će mjesto podrške svim ljudima u potrebi

Foto: bpz.hr
Objekt vrijedan blizu 2,9 milijuna kuna izgrađen je na zemljištu koje je darovala župa, a najveći dio sredstava uložila je Đakovačko-osječka nadbiskupija, ali i njemačka Katolička crkva te brojne druge institucije

Najava svečanog otvorenja i blagoslova Obiteljskog centra Đakovačko-osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu bila je glavna tema prijema zamjenika župana Stjepana Bošnjakovića za dekana Slavonskobrodskog dekanata i župnika Župe Gospe Brze Pomoći prečasnog Ivana Lenića te voditelja Obiteljskog centra vlč. Josipa Bošnjakovića.

Predstavljen novi katalog županijske Turističke zajednice Priroda, spomenici, lovni i cikloturizam te hrana, vino i restorani na jednom mjestu

Na sastanku je rečeno kako će u novom Obiteljskom centru u Lopašićevoj ulici djelovati već postojeće ustanove i to Centar za hagioterapiju Zajednice Molitva i Riječ, Bračno i obiteljsko savjetovalište te Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja. Centar će biti jedinstveno mjesto podrške svim osobama u potrebi, kao i parovima, djeci, mladima te različitim skupinama u vidu duhovne i psihosocijalne pomoći. Na izgradnju su se odlučili jer su dosadašnji centri djelovali u odvojenim i unajmljenim prostorima.

Objekt vrijedan blizu 2,9 milijuna kuna izgrađen je na zemljištu koje je darovala župa, a najveći dio sredstava uložila je Đakovačko-osječka nadbiskupija, ali i njemačka Katolička crkva te brojne druge institucije. Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković iskazao je zahvalnost i čestitku za realizaciju ovoga projekta svima koji su doprinijeli njegovoj realizaciji te obećao materijalnu i financijsku potporu Županije u radu i aktivnostima. Centar će biti otvoren danas (ponedjeljak) u 14 sati.