Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

“Moramo se trgnuti, ne smijemo se svađati”

Foto: bpz.hr
Položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu u Brodsko-posavskoj županiji obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Od 3. kolovoza Stigla potvrda ministarstva – Sveučilište u Slavonskom Brodu i službeno registrirano

– Bol je velika, kao i onoga dana. Moj je sin imao 21 godinu kad je poginuo i šok koji smo doživjeli možda je malo blaži, ali život je ostao isti. Srce se ne može oporaviti, ne može to shvatiti. Ipak, sada sam radosna jer imamo Hrvatsku zbog koje je sin otišao u rat, ostvareno je ono što je želio. Njemu je domovina bila na prvome mjestu i zbog domovine je stradao. Kao da je predosjećao svoju sudbinu. Mi se u Hrvatskoj moramo trgnuti. Nakon toliko godina dobili smo slobodu i samostalnost, ali ne smijemo se svađati, podcjenjivati se, moramo opraštati jedni drugima. Žalosti me i što je na ovako važne dane izvješeno premalo zastava, kao da zaboravljamo koliko nam znači ono što smo izborili u Domovinskom ratu, a na taj način ne poštujemo naše žrtve – rekla je Vera Mikić, majka poginulog hrvatskog branitelja Marija koji je smrtno stradao 1991.

Izvršena primopredaja 812 tisuća kuna vrijednog PCR uređaja U županiju stigao aparat koji će znatno ubrzati postupak testiranja na koronavirus

Zamjenik župana Brodsko-posavske županije Damir Mirković kazao je kako je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja vrijeme kada se svi s posebnim ponosom prisjećamo velike pobjede u Oluji.

– Prisjećamo se, klanjamo pred njihovom žrtvom i molimo za sve hrvatske branitelje koji su položili živote na oltar domovine i omogućili nam samostalnu, suverenu i cjelovitu RH – rekao je Mirković.