Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 100 pregleda
24 sata dnevno

Na Čiovu od 1. srpnja dodatni tim Hitne medicinske pomoći

hitna pomoć
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Prošle godine HMP u Trogiru zabilježila je preko 700 intervencija tijekom glavnog dijela turističke sezone, pa je s obzirom na očekivane prometne gužve ove sezone dodatni tim od velike pomoći samoj mreži HMP, a osobito gostima Trogira i otoka Čiova

Od subote, 1. srpnja u Žednom, u prostorijama Mjesnog odbora stacioniran je dodatni tim Hitne medicinske pomoći (T2) u sastavu kojeg su četiri tehničara koji dežuraju dvadeset i četiri sata, a na raspolaganju im je intervencijsko vozilo sa svom potrebnom medicinskom opremom.

Riječ je o zajedničkom projektu Grada Trogira, Splita te Općina Okrug, Seget i Marina koji sufinanciraju dodatni tim u Hitnoj medicinskoj pomoći ispostava Trogir, a dežurstvo u Žednom i Okrugu dodatno sufinanciraju Grad Trogir, Grad Split i Općina Okrug.

Od sezone 2017. dežurni tim u Žedno je vraćen nakon 4 godine, u razdoblju od 01. 07. do 07.08, dok će u Okrugu, u prostorijama bivše škole boraviti od 08.08. do 15.09.

Prema riječima voditeljice trogirske ispostave HMP dr. Dušanke Matetić prošle godine HMP u Trogiru zabilježila je preko 700 intervencija tijekom glavnog dijela turističke sezone, pa je s obzirom na očekivane prometne gužve ove sezone dodatni tim od velike pomoći samoj mreži HMP, a osobito gostima Trogira i otoka Čiova koji već u predsezoni bilježe porast noćenja i dolazaka gostiju.

Nakon sastanka s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dr.Leom Luetićem, dogovoren je ovakav model dežurstva za ovu sezonu, priopćili su iz Grada Trogira.