Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
U Slavonskom Brodu položeni vijenci za poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata

"Na dan sjećanja na mrtve svi moramo iskazati zajedništvo"

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Na blagdan Svih svetih i na Dušni se dan prisjećamo na sve ljude, koji više nisu s nama, a dali su nemjerljiv doprinos stvaranju hrvatske države

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana kod središnjega križa na Gradskom groblju u Slavonskome Brodu svečano su 
položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Dan je to sjećanja na ljude koji su dali nemjerljiv doprinos stvaranju hrvatske države. Prisjećamo ih se nekoliko puta godišnje, na sve državne blagdane, ali i na dane pojedinačnih gardijskih brigada ili datuma koji su vezani za pojedine postrojbe, odajući im priznanje za žrtvu koju su dali kako bismo mi danas živjeli u miru i slobodi.

Svijeće i lampaše zapalila su izaslanstva Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskoga Broda, djelatnici Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske, izaslanik MORH-a, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja te predstavnici županijskih, odnosno gradskih saveza i zajednica udruga iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije. Svi su oni poslali poruku zajedništva.

– Vjerujem da bi naši hrvatski branitelji bili najsretniji da su danas s nama tu, da vide da smo svi zajedno ujedinjeni kao što smo to 
bili 1991. godine. Mislim da je to jedinstvo nešto što u ovakvim trenucima, na ovakve dane, moramo svi iskazati – rekao je Branko Sabo, pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje.

Položen je samo jedan, zajednički vijenac za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskoga rata. Misa zadušnica služena je na Dušni dan na Gradskome groblju u Slavonskome Brodu.