Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Sajam poslova u Šibeniku

Na jedan otvoreni oglas za posao prijavilo se desetak radnika

sajam poslova Šibenik
1/7
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Otvoren je deseti po redu Sajam poslova Šibensko-kninske županije

Uz brojne poduzetnike te one koji posao tek traže, u trgovačkom centru Dalmare gdje je otvoren Sajam poslova nazočili su zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, župan Goran Pauk, zamjenik župana Zoran Smolić, predsjednik županijske Gospodarske komore Ivan Soža te predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područna ured Šibenik Luka Petrina.

- Sajam poslova pokazao se vrlo uspješnim u pronalaženju sezonskih poslova koji kasnije vode stalnom zaposlenju - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, izvijestili su iz gradske uprave.

Cilj sajma je omogućiti poslodavcima prezentaciju svojih potreba za radnicima, a osobama koje traže zaposlenje da se izravno predstave poslodavcu. Poslodavcima različitih djelatnosti ovo je prilika da predstave svoja poduzeća, trenutne i buduće potrebe za zaposlenicima. Oni koji su došli na sajam mogu na jednom mjestu dobiti informacije o uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ostvariti kontakt s uspješnim poslodavcima s područja županije, dobiti informacije o poslodavcima, te znanjima i vještinama koje traže, ispuniti upitnik za zapošljavanje, a s nekim od poslodavaca već na Sajmu su mogli obaviti kratki razgovor vezano uz eventualno zapošljavanje.

Većina nezaposlenih složna je da je tržište rada praktički nepostojeće, a ono malo poslova što se nudi, nudi se po nemogućim uvjetima.

- Traže godine radnog iskustva koje nemamo gdje steći za male plaće i previše radnih sati. Da ne govorim kako su visokoobrazovani ljudi prisiljeni raditi poslove za koje se nisu školovali, ali nemaju drugoj izbora. Nije ni čudo što kao generacije naših didova odlaze raditi u strane zemlje – rekla je nezaposlena Marijana za Šibenik IN.

Na jedan otvoreni oglas za radno mjesto, danas je apliciralo u prosjeku desetak radnika, nevezano jesu li za taj posao školovani.