Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Sat za planet Zemlju

Na jedan sat bit će isključena javna rasvjeta na šibenskoj rivi

Šibenik
Foto: Grad Šibenik
Akcija ima za cilj podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta

Grad Šibenik i ove se godine pridružuje globalnoj akciji Sat za planet Zemlju. U subotu, 24. ožujka u 20,30 sati na jedan sat bit će isključena javna rasvjeta na šibenskoj rivi s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta.

Muzej grada Šibenika Muzej grada Šibenika Na Danu pripovijedanja "Tri munjena cara"

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 12. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira 'Sat za planet Zemlju'. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, svi građani svijeta, 24. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u 'Satu za planet Zemlju', da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7.000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata. Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji s ugašenim znamenitostima u 70 gradova, priopćili su iz gradske uprave.

Gradski sat Šibenik Radnici popravili gradski sat