Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
davanje stanova u najam

Na Kalvariji se grade dvije stambene zgrade

Foto: Grad Mali Lošinj
Priprema se još jedan projekt stanogradnje u Nerezinama, Ćunskom, Velom i Malom Lošinju grad mali lošinj

Još danas, 2. prosinca, otvoren je javni poziv za prikupljanje zahtjeva radi utvrđivanja liste reda prvenstva za davanje stanova u najam na području Malog Lošinja koji se donosi za razdoblje od pet godina. S obzirom na to da je na predjelu Kalvarije prije mjesec dana počela izgradnja novih gradskih stanova, oni koji se nađu pri vrhu liste neće dugo čekati.

Potpisan ugovor za vrijedan projekt Dograđuje se luka Mrtvaška koja će povezati Mali Lošinj sa susjednim otocima

Naime, uz ranije izgrađenih 130 stanova na predjelu Vresikova, Kalvarije i Creske ulice po raznim modelima, trenutačno se grade dvije nove zgrade s ukupno 8 stanova u vrijednosti od 6,9 milijuna kuna, a dovršetak radova očekuje se do ljeta 2020. godine.

– Svjesni da mlade i stručne osobe, odnosno obitelji na otoku možemo zadržati samo ako im, uz posao, ponudimo i rješavanje stambenog pitanja, pripremamo uz ovu izgradnju, još jedan veći projekt stanogradnje kojim bi se, u prvoj fazi, izgradilo 50-ak stanova u Nerezinama, Ćunskom, Velom i Malom Lošinju, a po donošenju urbanističkih planova uređenja poput UPU Artatore, koji je trenutačno u izradi, uslijedit će sljedeće faze izgradnje stanova po istom principu. Može se očekivati više od 150 novih stambenih jedinica u razdoblju od idućih nekoliko godina – objašnjava gradonačelnica Ana Kučić.      

odobreni svi zahtjevi 160 tisuća kuna poticaja za poduzetnike iz Malog Lošinja