Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Pola stoljeća Doma za starije i nemoćne Osijek

Na listi čekanja za dom čak 2433 osobe

Foto: Osječko-baranjska županija
U tri zgrade Doma trenutačno žive 353 osobe, a mjesto u njemu čeka se od 5 do 10 godina

Dom za starije i nemoćne osobe Osijek osnovan je 1969., kada je sagrađena prva zgrada te se nudio smještaj za 80 osoba. Nakon devet godina sagrađena je druga zgrada, a 1987. i treća. Ova ustanova sada ima smještajni kapacitet za 353 korisnika o kojima se brinu 93 djelatnika, no na "listi čekanja" su čak 2433 osobe koje su zainteresirane za smještaj.

DVD-i u županiji biti opremljeni s ukupno 13 britanskih vatrogasnih vozila Pomoć iz Engleske Donirano šest vatrogasnih vozila

U povodu 50. obljetnice Doma za starije i nemoćne Osijek prisutni su se na svečanosti prisjetili povijesti, analizirali sadašnjost i objavili u kom smjeru će se Dom razvijati. Tako je Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije koja je osnivač Doma, naglasio da je riječ o jednom od najkvalitetnijih domova za starije i nemoćne osobe na području županije.

– Ovaj je dom uvijek popunjen i s dužom listom čekanja jer mnogi koji se odlučuju za ovakav oblik nastavka svog života traže smještaj upravo ovdje – rekao je župan.

Vrijedan projekt Veliki interes poduzetnika za PIA Antunovac

U tri zgrade Doma trenutačno žive 353 osobe, a zainteresirani nakon prijave čekaju na prihvat 5 do 10 godina. Ravnatelj Vjekoslav Ćurić ističe da su u tijeku mnoge aktivnosti na poboljšanju uvjeta i kvalitete usluga.

– Život u Domu je lijep, što potvrđuje i broj zahtjeva za prijam. Trenutačno nije razvijen kapacitet za osobe koje boluju od Alzheimera i drugih vrsta demencija, a kako postoji adekvatan prostor, želimo ga adaptirati i napraviti moderan odjel za te osobe – istaknuo je.

Županija je osigurala 120.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za nadogradnju potkrovlja Doma za prihvat osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti, što će biti prvi takav specijalizirani odjel na području Slavonije i Baranje. Upravo počinje i projekt energetske obnove svih zgrada Doma, vrijedan 12 mil. kuna.

Štite od poplave, ali i razvijaju turizam