Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Radni sastanak u Općini Lipovljani

Na mjestu škole u Krivaju dom za starije osobe

Općina Lipovljani
Foto: Općina Lipovljani
Dogovorena je pomoć Sisačke županije pri rješavanju imovinskih odnosa nad zgradom bivše Područne škole

Radni sastanak čelnika Sisačko-moslavačke županije i Općine Lipovljani bio je prilika za rješavanje nekih problema koji muče ovu općinu.

– Konkretno smo dogovorili pomoć županije pri rješavanju imovinsko-pravnih odnosa nad zgradom bivše Područne škole u Krivaju, koja godinama nije u funkciji.

Ondje želimo urediti dom za starije osobe, a kako na česticama ima više vlasnika, moramo riješiti imovinsko-pravne odnose kako bismo započeli projekt – rekao je načelnik Lipovljana Nikola Horvat.

– Dogovoren je nastavak obnove županijske ceste u Kraljevoj Velikoj, a paralelno s tim i obnova dvaju drvenih mostova i ceste koja ih veže u Kraljevoj Velikoj – dodao je Horvat.

Župan Ivo Žinić istaknuo je kako će se ove godine obnoviti 2,2 kilometra županijskih cesta na području općine, po modelu sufinanciranja 50-50 između Županijske uprave za ceste te Općine.

– Ove ćemo godine provesti i energetsku obnovu OŠ Josipa Kozarca, a uredit ćemo i školsku kuhinju koja trenutačno nema odgovarajuće sanitarne uvjete – dodao je Žinić.

solarni stup Dodijeljene županijske potpore Za jedinstvenu inovaciju – solarni stup za bicikle 40.000 kuna