Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Od danas počinju s radom specijalističke ambulante u Poliklinici OB-a Dubrovnik

Na naručene preglede u bolnicu samo po pozivu

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Pacijenti će na ulazu u bolnicu dobiti zaštitnu masku čije je nošenje obvezno, uz ostale mjere zaštite: dezinfekciju ruku, mjerenje temperature i održavanje razmaka

Opća bolnica Dubrovnik obavještava kako, sukladno mjerama reaktivacije bolničkog sustava u sklopu izlazne strategije RH za COVID-19, od danas započinju s radom specijalističke ambulante u Poliklinici.

– Pacijenti će biti kontaktirani radi potvrde novih termina koji su točno precizirani. Stoga molimo sve pacijente koji su imali zadane termine prije početka ove pandemije, da ne dolaze u bolnicu dok s njima ne uspostavimo telefonski kontakt – poručili su iz OB-a Dubrovnik.

Centar za poduzetništvo Subvencije za prostor u inkubatoru u Pločama

Za sve invazivne procedure i elektivne zahvate obiteljski liječnik prvo mora uputiti pacijente na testiranje na COVID-19. Svi oni koji dobiju termin za pregled u bolnicu ne trebaju dolaziti znatno ranije, dovoljno je 10 minuta, jer prije toga neće biti moguć ulazak u bolnicu. Svi naručeni pacijenti  na ulazu u bolnicu će dobiti zaštitnu masku čije je nošenje obvezno, uz ostale mjere zaštite: alkoholno utrljavanje ruku, mjerenje tjelesne temperature i održavanje razmaka od dva metra.

Na glavnom ulazu bolnice bit će postavljen trijažni punkt na kojem će se organizirati i nadzirati ulazak pacijenata u bolnicu, što znači da nema ulaska bez poziva. Pri ulaska u prostor bolnice obvezna je dezinfekcija ruku i brisanje cipela u dezinfekcijski otirač. Na trijažnom punktu pacijentima će se mjeriti tjelesna temperatura i uzimati epidemiološki podaci, kako bi se otklonila sumnja na moguću zarazu COVID-19, a u čekaonici će se istovremeno moći nalaziti samo dva pacijenta na posebno obilježenim sjedalima. Zadržavanje pacijenta u ordinaciji točno je vremenski određeno.

Nastavljena gradnja prvih vjetroorgulja na svijetu Počela ugradnja tuba u vjetroorgulje na brdu Trovro u Rogotinu

Pristup u Polikliniku, Odjel za laboratorijsku dijagnostiku, Odjel za radiološku dijagnostiku, Polikliniku za zaštitu mentalnog zdravlja djece omogućen je na ulazu 2, što je adekvatno obilježeno. Preporuka je naručivati se preko obiteljskog liječnika ili telefonski na 431-600, 431-700. I dalje je na snazi zabrana posjeta hospitaliziranim pacijentima.