Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Jesen u Lici

Na sajmu u Gospiću mogla se kupiti i šampionska šunka

Jesen u Lici 2018.
1/13
Foto: Ličko-senjska županija
Posjetitelji su s posebnim zanimanjem popratili demonstraciju pečenja pekmeza od šljiva koji im je i podijeljen

Svjesni da za dalji napredak moraju pronaći nova tržišta, ali i steći nova saznanja, poljoprivrednici s područja Vukovarsko-srijemske županije nastavljaju s posjećivanjem sajmova diljem Hrvatske i u inozemstvu.

Tako su sudjelovali i na 20. tradicijskoj izložbi Jesen u Lici održanoj u Gospiću. Predstavljeni su proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstva, malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode te na taj način čuvaju tradiciju ličkog kraja.

Posebno zanimanje očekuje se za Dan voćara u Lipiku 23. rujna Bogat program za Dan Grada Lipika Brojne manifestacije za sve uzraste i ukuse

Najvažniji izložbeni naglasci bili su na proizvodima od mlijeka, među ostalim i tradicionalnim mladim sirevima, ali i na raznim vrstama meda. Posjetitelji su s posebnim zanimanjem popratili demonstraciju pečenja pekmeza od šljiva koji im je i podijeljen.

Na manifestaciji je sudjelovalo više od 270 izlagača među kojima su s područja VSŽ-a proizvode predstavili OPG Ivice Liščevića iz Nijemaca i mesnica As iz Županje.

– Na tome sajmu naš OPG sudjeluje već godinama. Građani su se već i navikli na naše slavonske suhomesnate proizvode koje rado kupuju. Mali OPG-ovi, poput našega, ne mogu ući u poslovne suradnje s velikim tržnim centrima tako da su nam ovakvi sajmovi idealna prilika za povećanje prodaje – rekao je Ivica Liščević dodajući da kao OPG sudjeluju po sajmovima širom Hrvatske.

Povuci, potegni, pretegni u Garešnici Prvi put Povuci, potegni, pretegni u Garešnici

Pojašnjava i kako takvi sajmovi OPG-ovima mogu donijeti i povećanje proizvodnje pa i dodatno zapošljavanje ako uspostave poslovnu suradnju. OPG Ivice Liščevića bavi se poljoprivrednom proizvodnjom, tove svinje, a onda i proizvode sedam suhomesnatih proizvoda.

Tako je na Šunkijadi u Starim Mikanovcima 2014. prvo mjesto osvojila šunka s OPG-a Ivice Liščevića te je proglašena i šampionom mikanovačke Šunkijade. I mesnica As iz Županje osvajala je nagrade na Kulenijadama.