Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Bogat program za Dan Grada Lipika

Brojne manifestacije za sve uzraste i ukuse

Posebno zanimanje očekuje se za Dan voćara u Lipiku 23. rujna
Foto: Grad Lipik
Manifestacija završava svečanim obilježavanjem 11. obljetnice povratka lipicanaca u lipičku ergelu 13. listopada

Tradicionalnim “Ajvarfestom”, festivalom domaćeg ajvara, u Lipiku je započelo obilježavanje Dana grada i blagdana svetog Franje Asiškog, nebeskog zaštitnika Lipika.

U središnjem gradskom parku okupili su se brojni natjecatelji koji su družeći se s prijateljima, kolegama s posla ili obitelji uz malo truda paprike, patlidžane, tajne sastojke i dozu adrenalina pretvarali u najfiniji domaći ajvar. No bila je to tek uvertira u ono što nas očekuje.

Sve do sredine idućeg mjeseca Lipičani i njihovi gosti uživat će u nizu različitih manifestacija i događanja za sve ukuse i uzraste.

Posebno zanimanje očekivano će izazvati peti jesenski sajam - Dan voćara u Lipiku, koja će se održati u nedjelju, 23. rujna.

e-inkubator Pleternica U Pleternici projektom od 8,3 milijuna kuna žele vratiti mlade Europskim novcem grade novi e-inkubator

– Premda relativno nov događaj na tržištu, Dan voćara brzim korakom prepoznaje sve veći broj poljoprivrednika, poduzetnika i svih onih koji su poveznica između voćarstva i povrtlarstva, prerađevine i proizvoda. Osim stručnih panela, na sajmu će se i ove godine održati zabavni natjecateljski program kuhanja pekmeza, prikaz pečenja rakije te glazbeni program – najavljuju bogat program u gradu Lipiku.

Dobar odaziv očekuje se i na 13. Fišijadi, koja je na rasporedu 29. rujna.

Osim što će se okušati u pripravi ribljeg paprikaša, natjecatelji će uživati i u pratećem koncertu nezaobilaznog Stjepana Jeršeka Štefa.

Na svim događajima zainteresirani će se moći provozati posebnim turističkim vlakićem ili pak fijakerom.

Manifestacija završava svečanim obilježavanjem 11. obljetnice povratka lipicanaca u lipičku ergelu 13. listopada. Organizatori su Grad Lipik i gradska Turistička zajednica.

Besplatne radne bilježnice za osnovce Grad pomaže Svim požeškim osnovcima besplatne radne bilježnice