Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Jesenski međunarodni sajam

Na sajmu u Gudovcu oko 40.000 posjetitelja

Sajam u Gudovcu
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Na 26. državnoj stočarskoj izložbi najbolja grla izlagat će više od 200 uzgajivača iz cijele Hrvatske

Ovogodišnji tradicionalni Jesenski međunarodni sajam u Gudovcu bit će održan od 7. do 9. rujna, a iz tvrtke Bjelovarski sajam d.o.o. najavljuju kako će i ove godine ovaj popularni sajam biti među najvećima u Hrvatskoj toga tipa.

Srednja škola M. A. Reljkovića Centar kompetentnosti Škola koja je povukla više EU novca nego mnogi gradovi

Jesenski je sajam međunarodni gospodarsko-obrtnički i stočarski događaj na kojem izlagači mogu predstaviti svoje novitete, obaviti direktnu prodaju, te u komunikaciji s ostalim izlagačima i poslovnim subjektima razmijeniti vrijedna poslovna iskustva i informacije. Na Jesenskom sajmu svoje proizvode i usluge u gospodarskom dijelu sajma predstavit će nekoliko stotina izlagača iz Hrvatske i 15-ak stranih država, a organizatori očekuju da će sajam u tri dana obići četrdesetak tisuća posjetitelja. Sastavni dio sajma popularna je državna stočarska izložba na kojoj će se tradicionalno predstaviti najuspješniji hrvatski uzgajivači sa svojim najboljim grlima, te prezentirati trendovi modernog stočarstva i uzgoja domaćih životinja.

Radovi u puno jeku u Ivancu Ivanec Asfaltira se 7,5 km gradskih ulica i cesta, radovi vrijedni 2,37 milijuna kuna

Na 26. stočarskoj izložbi će ove godine, sudeći prema prijavama, dvjestotinjak uzgajivača, iz gotovo svih hrvatskih županija, prikazati petstotinjak grla iz uzgoja goveda, ovaca, koza, svinja, konja, izvornih pasmina peradi i pčela. Osim visoko-proizvodnih, konvencionalnih pasmina, na sajmu se izlažu i grla hrvatskih izvornih pasmina koja su rezultat uzgojnih i ekoloških uvjeta pojedinog područja. Bit će održan i Bambino kup, tj. Kup mladih uzgajivača u dobi od dvije do petnaeste godine. U drugom vikendu rujna, u sklopu Jesenskog sajma se održavaju i manifestacije Peti element - sajam grijanja i obnovljivih izvora energije te po prvi puta HOROP – sajam opreme za hortikulturu te GRO-KO – sajam građevinske i komunalne opreme.

Do kraja godine očekuje se i izmjena pokrova škole Osnovna škola Trnovitički Popovac U obnovljenoj školi bit će toplije učionice za 75 učenika