Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 668 pregleda
Zamućena rijeka Jadro

Na području Splita, Solina, Kaštela i Trogira voda neispravna za piće

Voda na splitskom području neispravna za piće
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Savjetujemo da se voda za piće prije uporabe istaloži, a zatim samo bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, tuširanje i ostale sanitarne potrebe. Mjera ostaje na snazi do daljnjega, poručili su iz komunalne tvrtke Vodovod i kanalizacija

Zbog zamućenja vode na izvorištu rijeke Jadro, uslijed obilnih oborina u posljednja dva dana na širem splitskom području, iz splitske komunalne tvrtke Vodovod i kanalizacija u utorak su preporučili građanima da do daljnjega ne piju vodu prije no što je prokuhaju.

 Analize su pokazale da zamućena voda s izvorišta rijeke Jadro pristiže u vodoopskrbnu mrežu grada Splita, Solina, Kaštela i Trogira, slijedom čega je došlo, odnosno u pojedinim dijelovima vodoopskrbnog sustava postepeno dolazi do zamućenja vode.

 - U tijeku su ispitivanja kemijskih i mikrobioloških parametara. Savjetujemo da se voda za piće prije uporabe istaloži, a zatim samo bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, tuširanje i ostale sanitarne potrebe. Mjera ostaje na snazi do daljnjega - poručili su iz te gradske tvrtke.

 Isto upozorenje građanima objavio je i Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.