Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Stvaranje uvjeta potencijalnim investitorima

Na sjeveru grada kod tvornice šećera gradi se najveći infrastrukturni projekt u povijesti grada Virovitice

Na sjeveru grada kod tvornice šećera gradi se najveći infrastrukturni projekt u povijesti grada Virovitice
Foto: Virovitica.hr
Na taj način, osim čuvanja okoliša i dizanja standarda naših građana, stvaramo uvjete svim potencijalnim investitorima da u našem gradu posluju i dobiju ekološke certifikate za svoju djelatnost, istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

Gradonačelnik Virovitice je sa suradnicima obišao radove na izgradnji novog pročistača otpadnih voda – najvećem projektu vodno-komunalne infrastrukture, ne samo po vrijednosti radova koji iznose oko 60 milijuna kuna, nego i po značaju za sam grad, stanovnike i gospodarstvo grada Virovitice. Nositelj projekta je gradska tvrtka Virkom d.o.o., a financira se iz EU fondova, proračuna Hrvatskih voda i Virkoma.

Dvije faze radova Počinje uređenje Virovitičkih ribnjaka

Završetkom ovog mega projekta završit će se potpuno opremanje grada Virovitice sustavom odvodnje otpadnih voda kojima grad minimalno utječe na okoliš jer time čuvamo podzemne vode od zagađenja.

- Na taj način, osim čuvanja okoliša i dizanja standarda naših građana, stvaramo uvjete svim potencijalnim investitorima da u našem gradu posluju i dobiju ekološke certifikate za svoju djelatnost, istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.