Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Započela nova akademska godina

Na studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora 27 novih studenata

Studij energetske učinkovitosti u Šibeniku
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ovaj moderni tehnički studij trenutačno pohađa 95 studenata, koji će u šest semestara naučiti sve potrebno o nužnosti povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije

Započela je nova akademska godina na sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku. Gradonačelnik Željko Burić svim je „brucošima“ zahvalio što su, poput svojih starijih kolega, izabrali upravo šibenski Studij energetske učinkovitosti, koji je stekao široku prepoznatljivost zbog kvalitete svojeg programa, ali i mogućnosti brzog zapošljavanja u struci te kvalitetnog nastavka akademskog obrazovanja.

INFORMATIVNO-EDUKATIVNI DOGAĐAJ U Šibeniku održan sajam EU fondova

Gradnja studentskog doma

– Visoko obrazovanje naša je odrednica, a u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu radimo na ostvarenju novih studijskih programa. Drago mi je da je ovaj fakultet stekao titulu zahtjevnog jer izvrsnost je ono čemu težimo – ističu iz šibenske uprave izjavu gradonačelnika Burića. Dodao je da će studentsku infrastrukturu upotpuniti i novi studenski dom koji će uskoro započeti s gradnjom, te projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, koji će biti otvoren u proljeće iduće godine.

Uz voditelja studija prof.dr.sc. Marka Delimara, studentima je uspjeh poželio i prof.dr.sc. Mislav Grgić, savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu, dodavši da je ovaj Studij rezultat izvrsne suradnje s lokalnom samoupravom.

Prof.dr.sc. Gordan Gledec, dekan FER-a, poručio je pak petoj generaciji studenata da se od njih očekuje aktivan pristup i znatiželja, što su dobri motivi za unapređenje vlastitih znanja.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika ‘Šibenik ima tri temeljne odrednice svog razvoja: gospodarstvo, turizam i obrazovanje’

Studenti iz cijele Hrvatske

U suradnji s uglednim hrvatskim fakultetima FER-om i FESB-om, prvi sveučilišni studij u Šibeniku odnosno Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u kratkom je roku stekao popularnost među studentima iz svih krajeva Hrvatske pa ga je u srpanjskom i rujanskom roku upisalo 27 brucoša. Ovaj moderni tehnički studij trenutačno pohađa 95 studenata, koji će u šest semestara naučiti sve potrebno o nužnosti povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.