Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

‘Šibenik ima tri temeljne odrednice svog razvoja: gospodarstvo, turizam i obrazovanje’

1/5
Foto: Grad Šibenik
Uručene su nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima

U povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila na tvrđavi Barone održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnima.

Šibenik: Povodom Dana policije položeni vijenaci na središnji križ na gradskim groblju Kvanj ŠIBENIK U povodu Dana policije položeni vijenci u spomen na poginule policajce

Na svečanosti su nazočili brojni uzvanici, ministar uprave Ivan Malenica kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, šibensko- kninski župan Goran Pauk sa suradnicima, ujedno i izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, gradonačelnici susjednih i prijateljskih gradova, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, ravnatelji osnovnih, srednjih škola i vrtića i mnogi drugi. Na svečanoj sjednici nazočio je i šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić te biskup u miru msgr. Ante Ivas.

Uzvanicima se prigodnim riječima obratio gradonačelnik Šibenika Željko Burić te istaknuo konkretne pokazatelje pozivnog rasta u područjima gospodarstva, poduzetništva i turizma. Također, naveo je i investicije koje se u gradu realiziraju u ovom trenutku, izvijestili su iz šibenske uprave.

Foto: Grad Šibenik

– Grad Šibenik ima tri temeljne odrednice svog razvoja; u sredini je gospodarstvo, a na bokovima su turizam i visoko obrazovni sustav. S ponosom ističem da smo uspjeli u sva tri smjera jer Šibenik je u ovom trenutku turistički ne samo prepoznatljiv grad, nego grad od kojeg se očekuje da svake godine iznjedri nešto novo – poručio je gradonačelnik Burić te uputio čestitke ovogodišnjim laureatima.

Okupljenima su se obratili i predsjednik Gradskog vijeća Dragan Zlatović, župan Goran Pauk, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić i ministar uprave Ivan Malenica.

– Grad Šibenik u Vladi i Ministarstvu uprave ima partnera koji želi jačati regionalnu i lokalnu samoupravu. Vlada je prepoznala razvoj i trud Šibenika, a što se tiče suradnje, istaknuo bih projekt Batižele kao onaj koji je od krucijalne važnosti za daljnji razvoj grada – kazao je ministar Malenica.

17 .sjednica Gradskog vijeća Grada Skradina Donesena odluka o gradnji novog vrtića

Na svečanoj sjednici potom su uručene nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima. Grb Grada Šibenika dodijeljen je Marijani Borić, Ivana Guberina, udruga turističkih vodiča Mihovil i klapa Jadrija dobitnici su Plakete Grada Šibenika. Šibenskoj biskupiji nagrada Grada Šibenika dodijeljena je za realizaciju projekta Civitas sacra – Sveti grad i valorizaciju kulturne baštine katedrale sv. Jakova i palače Galbiani. Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ ostvarilo je Nagradu Grada Šibenika u povodu 120. obljetnice djelovanja. Jedriličarski klub „Val“ Šibenik također je dobitnik Nagrade Grada Šibenika. Ante Barbača dobitnik je Nagrade za životno djelo Grada Šibenika za dugogodišnji izniman doprinos razvoju i promicanju klapskog pjevanja i očuvanju nematerijalne kulturne baštine, istaknuli su iz šibenske uprave