Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Ludbreg

Na Svetoj nedjelji očekuju više od 200.000 posjetitelja

Josip Mrzljak
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Na ludbreškim ulicama i trgovima očekuje se oko 450 izlagača, a 31. kolovoza otvorit će se i ludbreški sajam

Hodočašćem vatrogasaca u Ludbregu je započela Sveta nedjelja, a od 25. kolovoza uz misna slavlja započinju i drugi kulturno-umjetnički, gospodarski, zabavni i sportski programi. Organizatori očekuju da će idućih dana Ludbregom proći oko 200.000 posjetitelja i hodočasnika.

Na Svetu nedjelju 3. rujna hodočasničku misu predvodit će mons. Egidije Živković, biskup gradišćanskih Hrvata iz Željezna, uz sudjelovanje biskupa mons. Josipa Mrzljaka i mons. Vjekoslava Huzjaka, biskupa bjelovarsko-križevačkog. Na ludbreškim ulicama i trgovima očekuje se oko 450 izlagača, a 31. kolovoza otvorit će se i ludbreški sajam. Najavljena su i tri koncerta, pa će tako 31. kolovoza nastupati Opća opasnost, 1. rujna Maja Šuput, a 2. rujna Begini.

Posjetitelji će od 1. do 3. rujna 1. rujna do nedjelje moći razgledati dvorac Batthyany u kojem će se održati sajam antikviteta i izložba čajeva. Svetište u Ludbregu utemeljeno je ukazom Pape Leona X još 1513. godine, kad je priznata i potvrđena čudesna pojava Krvi Kristove iz 1411. godine u kapelici današnjeg dvorca Batthyany.