Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Revitalizacija trećeg fortifikacijskog objekta u Šibeniku

Na tvrđavi sv. Ivana jedinstveni gastrodoživljaj

Foto: Grad Šibenik
Ministar regionalnog razvoja Marko Pavić u društvu gradonačelnika Željka Burića obišao je radove na revitalizaciji tvrđave sv. Ivana

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić u pratnji gradonačelnika Željka Burića obišao je radove na projektu Revitalizacije tvrđave sv. Ivana. Radovi vrijedni ukupno 47,7 milijuna odvijaju se prema planu, a izvode ih tvrtke Inovator i A3 d.o.o., izvijestili su iz šibenske uprave, te dodali da je završetak obnove planiran do kraja 2021. Grad Šibenik je za ovaj projekt uspio povući čak 41 milijun kuna europskih sredstava.

Proslavljen blagdan svetog Roka, kliškog patrona Kliška tvrđava već je zaradila više nego cijele prošle godine – čak pet milijuna kuna

– Zadovoljstvo je biti u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji koja je dosad ugovorila 1,6 milijardi kuna, dok se na šibenskom području provode projekti vrijedni 1,1 milijardu kuna. Čestitam gradonačelniku na činjenici da su tvrđave danas simbol razvoja grada te na uspjehu u povlačenju sredstava EU fondova. Nedavno je potpisan sporazum za pristup ITU mehanizmu koji će omogućiti Šibeniku dodatna sredstva i ulaganja u sljedećoj financijskoj omotnici – istakao je ministar Pavić.

Tvrđava sv. Ivana, nakon sv. Mihovila i Baronea, treći je, ističu iz šibenske uprave, kopneni fortifikacijski objekt koji će se u Šibeniku obnoviti uz pomoć fondova EU, a u njemu će, po završetku, biti smješteni edukativno-znanstveni te kulturno-turistički sadržaji za posjetitelje. Tvrđava sv. Ivana će nakon obnove biti jedinstvena i po inovativnoj gastro-vizualnoj koncepciji kojom će svi posjetitelji moći iskusiti jedinstveni doživljaj tradicionalne večere iz vremena nastanka tvrđave, a vizualno obogaćen 3D mappingom.

prije 124 godine Šibenik je prvi grad koji je dobio javnu rasvjetu. Proslava 'Light is life' oduševila građane