Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Sjednica Županijskog povjerenstva

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama: 'Nasilje je problem cijelog društva, a ne samo žrtve'

Sjednica povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama
Foto: Primorsko-goranska županija
Uvodno je predsjednica Saršon podsjetila na događaj koji se prije 20 godina dogodio tijekom brakorazvodne parnice na sudu u Zagrebu kada su život izgubile tri žene

Nasilje je problem cijelog društva, a ne samo žrtve te je dužnost svakoga reagirati, istaknula je predsjednica Županijskog Povjerenstva Gordana Saršon na Sjednici za ravnopravnost spolova posvećenoj obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Organizacijski odbor 21. Dana voća Koprivničko – križevačke županije Organizacijski odbor 21. Dana voća Koprivničko-križevačke županije održao prvu sjednicu Određen datum i mjesto 21. Dana voća, najavljen još bogatiji program od prošlogodišnjeg

Osim nje, o navedenoj temi su u središtu Primorsko-goranske županije govorili dr. med. Leonardo Bressan, predsjednik Koordinacije hrvatske obiteljske medicine PGŽ-a, Marijana Žunić, voditeljica Odsjeka maloljetničke delikvencije PU PGŽ-a i Lorena Zec iz Udruge SOS Rijeka. Sjednici je prisustvovao i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Uvodno je predsjednica Saršon podsjetila na događaj koji se prije 20 godina dogodio tijekom brakorazvodne parnice na sudu u Zagrebu kada su život izgubile tri žene, a koji je bio povod za proglašenje Nacionalnog dan borbe protiv nasilja nad ženama 22. rujana.