Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Prva godišnjica rada Doma za starije osobe u Glini

Nadaju se proširenju kapaciteta, a u godinu dana uveli i brojne novitete

U obnovu i opremanje uloženo je više od 20 milijuna kuna
1/2
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Nije popunjen kapacitet doma jer Ministarstvo treba dati odobrenje da se otvori korisnicima izvan kategorije prognanika i povratnika

Dom za starije osobe Glina proslavio je 7. svibnja prvu godišnjicu postojanja i rada. Gradnjom i opremanjem ovog doma, jednog od najmodernijih u Republici Hrvatskoj, omogućeno je trajno zbrinjavanje najranjivijih kategorija korisnika prognanika, povratnika i izbjeglica, koji su do tada bili korisnici organiziranog smještaja u RH.

Sjednica Županijske skupštine Uređaj za magnetsku rezonanciju je nabavljen, a nakon uređenja prostora trebao bi biti pušten u rad iza 15. travnja

 

– U godinu dana smo napravili puno. Osim smještaja i usluga u domu, pružamo i usluge vanjskih obroka umirovljenicima te pranje i glačanje rublja na području grada – kazala je ravnateljica doma Renata Tominović Ceković.

Među čestitarima bio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

– Zgrada je obnovljena prošle godine sredstvima Svjetske banke i vlastitih sredstava države. U obnovu i opremanje uloženo je više od 20 milijuna kuna. Korisnici su dobili kvalitetne prostore, a djelatnici koji rade imaju najmoderniju opremu. Čestitam ravnateljici na nekim inovacijama, aktivnostima kojima pokušava unijeti jednu vedrinu i duh među korisnike. Moram ovdje istaknuti i nedostatak, a taj je da dom nije popunjen. Trenutačno ima 49 korisnika, a kapacitet je 74 korisnika jer Ministarstvo i Središnji ured za obnovu trebaju dati odobrenje da popunimo kapacitet s ostalim korisnicima – rekao je župan dodavši kako je u planu i proširenje poput gradnje novog dijela dvorišnih objekata gdje bi se napravilo kvalitetniju ponudu s apartmanima za korisnike s područja županije. U planu je i dnevni boravak u koji bi na druženje mogli doći stariji stanovnici Gline i okolice. 

 

Za djecu Gline i Lekenika "Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim"