Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
JEDNOGLASNO O DOBITNICIMA NAGRADA GRADA KUTINE

Nagrada za životno djelo Stjepanu Hrastniku

Građani su predložili Stjepana Hrastnika za nagradu – rekao je gradonačelnik
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
- Aktivno skrbi o socijalnom stanju branitelja i njihove djece te volontira u brojnim udrugama značajnim za civilni život Grada Kutine - rekao je gradonačelnik Zlatko Babić

Na 34. sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine jednoglasno je donesena odluka o dodjeli nagrade za životno djelo te dodjeli godišnjih nagrada Grada Kutine. Nagradu za životno djelo ove godine dobio je Stjepan Hrastnik.

Grad Kutina donio nove mjere pomoći ugostiteljima zbog koronakrize Ukida se porez na potrošnju alkohola i bezalkoholnih pića

– Stjepan Hrastnik je dobro poznat u našoj Kutini, sudionik je mnogih manifestacija te u svakom svom djelovanju ukazuje na važnost Domovinskog rata. Uz to, aktivno skrbi o socijalnom stanju branitelja i njihove djece te volontira u brojnim udrugama značajnim za civilni život Grada Kutine. Sve su to prepoznali i naši sugrađani koji su ga predložili za nagradu te je Gradsko vijeće donijelo odluku o dodjeli nagrade za životno djelo – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

S druge strane, KUD Repušnica je prigodom 90. obljetnice od osnutka i 40. obljetnice kontinuiranog djelovanja dobio godišnju nagradu Grada Kutine za promociju i očuvanje izvorne kulturne baštine kojom je pronio ime Grada Kutine na brojnim festivalima i smotrama folklora u Hrvatskoj i inozemstvu.

Uz njih, DVD Međurić prigodom 120. obljetnice postojanja, za dobrovoljno i humano djelovanje te izniman doprinos u brojnim akcijama zaštite i spašavanja ljudi i imovine od požara i poplava, a posebno za rad s mladim članovima Društva, također je dobio godišnju nagradu Grada Kutine.