Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Svečano dodijeljene nagrade i priznanja Brodsko-posavske županije

Nagrada za životno djelo “Zlatni grb” posmrtno Tadiji Opačku

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
– Predstavljate različita područja našeg života, no svima vam je zajednički uspjeh zbog kojega vas cijenimo – poručio je dobitnicima predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić

U županijskoj vijećnici upriličena je svečanost dodjele županijskih nagrada i priznanja za 2021. godinu. Okolnosti su diktirale da zbog nepovoljne epidemiološke situacije uobičajena proslava Dana Brodsko-posavske županije u travnju izostane, pa su priznanja uručena u prosincu.

Plakete Brodsko-posavske županije dodijeljene su Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, tvrtkama Đuro Đaković Montaža i Hidromont industrijska montaža, obrtu Elektroinstalater monter iz Sibinja, Astronomskom društvu Gea x, Književnom likovnom društvu Rešetari i Kulturno-umjetničkom društvu Tamburica.

Kovanice od zlata dobili su Damir Konrad, Pavle Filipović, Ivan Zečić, Marija Hodak, Darija Vlajnić, Boris Franjić i Kornelija Kvesić, dok je nagrada za životno djelo (Zlatni grb Brodsko-posavske županije) ove godine posmrtno dodijeljena atletičaru Tadiji Opačku.

– Predstavljate različita područja našeg života, no svima vam je zajednički uspjeh zbog kojega vas cijenimo – poručio je predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić.

Čestitke dobitnicima uputio je i župan Danijel Marušić, koji je rekao da je ponosan i kao čovjek i kao župan što ima takve sugrađane.