Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Međimurska županija

Najam školskih sportskih dvorana upola jeftiniji

Foto: Međimurska županija
Međimurska županija osnivač je 25 osnovnih škola i sve imaju primjerene uvjete za pripremu hrane, opremljene su školske kuhinje, a osiguran je obrok za 7090 učenika

Sve osnovne škole u Međimurskoj županiji imaju prostorne uvjete za pripremu toplih obroka za sve učenike. Međimurska županija osnivač je 25 osnovnih škola i sve imaju primjerene uvjete za pripremu hrane, opremljene su školske kuhinje, a osiguran je obrok za 7090 učenika. Sve škole imaju zaposlene kuharice ili kuhare, a za potrebe dodatnog zapošljavanja u nekim ustanovama zatražena je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nakon što je osigurano financiranje troškova prehrane u iznosu od 1,33 eura po djetetu, svi učenici imaju osiguran besplatni topli obrok, rekla je pročelnica Nives Kolarić Strah. Škole u pripremi hrane surađuju s domaćim OPG-ovima i proizvođačima.

– Međimurska županija kontinuirano ulaže u stvaranje boljih uvjeta u obrazovanju. Time su stvoreni preduvjeti da se u našim školama mogu pripremati zdravi i kvalitetni obroci – rekao je župan Matija Posavec koji je donio je odluku o umanjenju cijena najma školskih sportskih dvorana za 50 posto kako bi ih što više koristile udruge i građani te da se otvore prema zajednici. Odabran je prijevoznik, pa će svi osnovnoškolci imati osiguran prijevoz do svojih škola. Nastavlja se i dalje potpuno financirati prijevoz autobusom i vlakom za učenike srednjih škola.