Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
U sklopu projekta „I ja odvajam!“

Najmlađi se smijali i učili uz predstavu „Boris slavi rođendan“

Foto: Grad Križevci
Kako jedna obitelj prilikom organizacije proslave rođendana može doprinijeti očuvanja okoliša djeca su naučila na zabavan način kroz smijeh i igru

Predstava „Boris slavi rođendan“ održana je u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci u sklopu projekta „I ja odvajam!“ kojeg provodi Grad Križevci, sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europske unije, Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Dječje igralište na Višnjiku Grad prijatelj djece U sedam križevačkih naselja konačno stižu dječja igrališta

Predstavi su prisustvovala djeca predškolske dobi iz Dječjeg vrtića Križevci te djeca nižih razreda križevačkih osnovnih škola koja su imala prilike upoznati Borisa, njegovu obitelj i obitelj Kantić te naučiti sve tajne odvajanja i recikliranja otpada u gradu. Kako jedna obitelj prilikom organizacije proslave rođendana može doprinijeti očuvanja okoliša djeca su naučila na zabavan način kroz smijeh i igru.

„I ja odvajam!“ je projekt kojim se provode izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovnoj upotrebi predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište „Ivančino brdo“ u Križevcima.

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 85% odnosno 465.244,71 kuna je sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

Stvaratelji za stoljeća Nakon anonimne prijave Križevački poduzetnički centar primio međunarodnu nagradu “Stvaratelji za stoljeća”