Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Završena manifestacija Uskrs u Belom Manastiru

Najmlađi u velikom gnijezdu tražili pisanice

Foto: Gradska uprava Belog Manastira
Više stotina okupljenih građana posjetilo je sajam na kojima su brojne lokalne udruge, obrtnici i OPG-ovi izlagali svoje proizvode, a na štandovima su se mogli kupiti i uskrsni ukrasi, kolači, med te ručni radovi

Kako kreativno i na zdrav način ukrasiti pisanicu a pri tome čuvati i tradiciju, upoznali su se Baranjci i njihovi gosti na tradicionalnoj manifestaciji Uskrs u Belom Manastiru.

Beli Manastir BESPOVRATNA SREDSTVA Potporne poduzetničke institucije u Belom Manastiru

Turistička zajednica Baranje u suradnji s Gradom Belim Manastirom, naime, svake godine organizira prigodan predblagdanski program na gradskome trgu. Sve je počelo 17. travnja organiziranjem tradicionalnog načina bojanja pisanica u Etnološkom centru baranjske baštine za djecu, gdje su se okupili najmlađi kako bi naučili bojati uskršnje pisanice prirodnim materijalima.

Sudionici su radionice bili Udruga umirovljenika Beli Manastir, SUŽ Dukat, Udruga Tanc Kotlina, Matica umirovljenika Grada Belog Manastira, Mravci znalci, Anđa Đunđa i OPG Bošnjak. Na Veliku subotu na gradskom je trgu organiziran sajam s lokalnim izlagačima, postavljeno je veliko uskrsno gnijezdo od slame sa skrivenim jajima, bili su tamo i uskršnji zečevi, priređene su igre za djecu te koncert Valentina Gyerek acoustic duo. Više stotina okupljenih građana posjetilo je sajam na kojima su brojne lokalne udruge, obrtnici i OPG-ovi izlagali svoje proizvode, a na štandovima su se mogli kupiti i uskrsni ukrasi, kolači, med te ručni radovi.

Najmlađe su zabavljali uskrsni zečevi, a u velikom gnijezdu organizirana je i igra traženja pisanica.

Najspretnijim mališanima podijeljene su i prigodne nagrade. 

Uskrsni sajam Podijelili tisuću porcija kajgane i perkelta