Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Ekonomska i trgovačka škola Čakovec obilježila stotinu godina djelovanja

Najstariji i najmlađi učenici položili vremensku kapsulu

Foto: Međimurska županija
- Iznimna postignuća ove škole ponos su Međimurja i Hrvatske - naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec

– Puno se toga u našoj školi promijenilo tijekom stotinu godina, ali one prave vrijednosti nisu se promijenile. S velikom zahvalnošću i 
osobitim ponosom prisjećamo se svih naraštaja učenika i učenica, njih više od 16.000, svih profesora, zaposlenika i ravnatelja proteklih sto godina. Svi su oni na svoj način dali pečat, svoj doprinos onome što je Ekonomska i trgovačka škola danas. Naša škola teži najvećim visinama izvrsnosti i postignućima, pa se možemo pohvaliti odličnim rezultatima učenika, brojnim priznanjima i uspjesima – rekla je ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Kukolić Vinković na svečanosti u povodu stote obljetnice rada te škole u Centru za kulturu.

– Svaka velika obljetnica zavređuje poštovanje, no odgajati i poučavati učenike i stvarati standard u obrazovanju dugih sto godina uistinu zavređuje iznimno divljenje. Ekonomska i trgovačka škola Čakovec prepoznatljiva je po svojim aktivnostima, kao i inovativnim metodama učenja i poučavanja, a iznimna postignuća ponos su Međimurja i Hrvatske – istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Prikazan je i kratki film o ETŠ-u. Na svečanosti su bili i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, zastupnica u Europskom 
parlamentu Sunčana Glavak, državna tajnica Ministarstva turizma i sporta Sandra Herman i brojni drugi uzvanici. Podijeljene su plakete dugogodišnjim djelatnicima, a najstariji bivši učenik Ivan Petriš i najmlađa učenica Lea Zadravec položili su vremensku kapsulu za buduće generacije.