Izbornik
Naslovnica Županije Hrvatska zajednica županija
Vrhunski rezultati

Najuspješnijim sportašima i klubovima županija dodijelila nagrade

Komadina sportaši
Foto: Hrvatska zajednica županija
Održano je tradicionalno primanje najuspješnijih sportaša i klubova Primorsko-goranske županije

Župan Zlatko Komadina tom prilikom dodijelio je županijske nagrade najuspješnijim sportašima i klubovima. Za natjecateljsku sezonu 2015./2016. Županija je najuspješnije sportaše i klubove nagradila ukupnim iznosom od 240.700 kuna.

Župan Komadina kazao je da je ova prigoda važna kako bi se sjetili svih koji su ostvarili vrhunske sportske rezultate i time dali doprinos promociji županije. - Ova godina bila je iznimno uspješna za sport Hrvatske i PGŽ i nastojimo na razne načine pokazati da cijenimo to što činite, a sami znate koliko to traži odricanja. Županija nastoji, u okviru svojih mogućnosti, nagraditi sportaše. Pokušavamo zajednički raditi na stvaranju još veće kvalitete u struci kroz gradnju i investiranje u objekte. Svjedoci ste i rekreativnog ulaganja u Platak. Gdje god ima nešto od sporta i rekreacije, to potičemo na razne načine. Mislim da smo na dobrom tragu, naravno skromno, ali sa vjerom da ćemo u budućnosti sve bolje i sve više zajednički stvarati uvjete za sport i da ćete vi imati sjajne rezultate - rekao je župan, priopćila je Hrvatska zajednica županija.

Atletičarka Sara Kolak zahvalila u ime svih sportaša što Županija prati njihove uspjehe i uvijek je uz njih. - Mislim da u ime svih mogu reći da ćemo se nastaviti truditi kako bi u 2017. godini bili što uspješniji - poručila je Kolak.

Nagrade su dodijeljene klubovima koji su se natjecali u prvoj državnoj ligi (sezona 2015./2016.) u ekipnim loptačkim sportovima kao i klubovima koji su ostvarili rezultate na državnim natjecanjima. To su: KK "Kvarner 2010", ŽKK "Kvarner", KK "Škrljevo", RK "Zamet", ŽRK "Zamet", VK "Primorje EB" i HNK "Rijeka". U protekloj natjecateljskoj sezoni HNK "Rijeka" osvojila je drugo mjesto na natjecanju prve državne lige, a ŽKK "Kvarner" drugo mjesto na natjecanju Kupa Hrvatske.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Marko Boras Mandić te predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić.