Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska 95 pregleda
Trajao je pet tjedana

Najveći hit najduljeg Adventa u povijesti grada bili su klizalište, koncerti, kočija

Advent u Bjelovaru
1/7
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Djed Božićnjak i njegova kočija bili su pun pogodak, posebice za najmlađe posjetitelj, a Advent je posjetila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Advent u Bjelovaru, najdulji u povijesti grada, službeno je završio ovaj vikend nakon pet tjedana trajanja. Ishodom je iznimno zadovoljna predsjednica Turističke zajednice Bjelovara Ana Kelek.

– Manifestacija je završila i svi smo jako sretni zbog odličnog odaziva i pozitivnih reakcija, dokaz je ovo da nisu samo veliki gradovi rezervirani za zabavu, čarolija se može dogoditi i u malim gradovima – ponosno je rekla Kelek.

Prisjetila se samog početka, odnosno prve adventske nedjelje kada je manifestacija svečano započela paljenjem svjećica i s Ivanom Husar koja je Bjelovarce počastila koncertom u središnjem gradskom parku. Već tada se, kaže, moglo vidjeti da će Bjelovarci biti više nego zainteresirani za program koji ih očekuje. Posebnosti adventa pridonijeli su božićni pjevači koji su svake nedjelje nastupali, zatim Motomrazovi koji su bjelovarskim mališanima pomogli okititi glavno božićno drvce pa zatim posjetili sve škole i vrtiće kako bi im podijelili prigodne darove, ali i kočija Djeda Božićnjaka koja je bila besplatna za sve posjetitelje.

dječji vrtić potpisan ugovor Dobre vijesti za roditelje: u novoj godini niže cijene vrtića

– Stalno su se održavali koncerti, ali posebno bih izdvojila jedan vikend koji zovem bjelovarski. Naime, taj su vikend program upotpunili upravo naši Bjelovarci poput pjevačice Martine Đurđević, predstave Dječjeg vrtića Bjelovar, božićnih delicija koje je pripremila Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar – kazala je Kelek.

Bjelovarski vikend završio je puštanjem lampiona, odnosno „Božićnim svjetlom želja“ koji je zapravo bio humanitarna akcija za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar kojima su dali prihod od prodaje, 4200 kuna, a nastupila je i Bjelovarska klapa. Ovo nije bila jedina adventska humanitarna akcija jer se dodatnih 11.000 kuna skupilo donacijskim koncertom Božićni san od kojeg su prihodi završili u rukama Leptirića, Udruzi roditelja djece s teškoća u razvoju.

Koncert Indire Levak, koji je kao iznenađenje bio otkriven u posljednji trenutak, uveo je Bjelovarce energično u novu godinu.

Besplatna škola

Veliki hit ovogodišnjeg Adventa u Bjelovaru, svakako je i dugoočekivano klizalište. Ove godine, na pravoj lokaciji, u pravo vrijeme u organizaciji Grada Bjelovara i poduzetnika predvođenih Robertom Veseljakom. Klizalište će trajati sve do 21. siječnja, a do sada je bilo 7000 posjeta.

– Dnevni prosjek posjetitelja je oko 400 i to je znak da se Bjelovarčani zanimaju za ovakve sadržaje. Prilika je to za posjetitelje da se druže bez gledanja u mobitele, ali i da se kreću – naglašava Veseljak.

Gradnja ceste Dionica od 17 kilometara IGH i Projektni biro P45 projektirat će brzu cestu do Bjelovara za pet milijuna kuna

Na klizalištu su bjelovarski vrtićanci imali besplatnu školu klizanja predvođenu instruktoricom Anom Futač, a za osnovnoškolce i srednjoškolce rezervirani su termini besplatnog klizanja. Osim vrtićanaca, školu klizanja pohađaju i stariji kojih je, na iznenađenje mnogih, jako puno.

– Ne ponoviti klizalište i iduće godine, uz ovakav interes, bilo bi suludo. Čak do kraja ove sezone očekujemo 10.000 posjeta, a iduće godine bismo proširivali stazu – kazao je Veseljak dodavši kako su zadovoljni rezultatima usprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima koji ih prate od samog početka.

Petorica župana sastala se s premijerom Sastanak župana s premijerom Lista želja teška više milijardi kuna: traže brze ceste i veće plaće za radnike