Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Jingle Bel-Advent u Belišću

Najviše veselja zbog klizališta na Trgu Ante Starčevića

1/4
Foto: Grad Belišće
Belišćani će 2019. također moći dočekati na trgu, uz besplatnu hranu i piće, vatromet i nastup TS Ravnica i Viktorije Kulišić - Đenke

"Jingle Bel – Advent u Belišću" smjestio se na gradskom Trgu Ante Starčevića, a uz sajamske kućice s lokalnim delicijama i glazbene nastupe, građane je najviše razveselilo klizalište. Belišćanski advent, zanimljivo je, trajat će sve do 11. siječnja.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Dino Burić, a u programu su nastupile gradske mažoretkinje, organizirana je i lampionada povodom 70 godina Zajednice tehničke kulture, dok su klizači Klizačko-koturaljkaškog kluba “Medveščak” iz Zagreba izveli reviju na ledu. Klizači su u desetak točaka umjetničkog klizanja pokazali svoj talent, a nakon njihova nastupa građani su mogli besplatno klizati.

Dolazak Moto Mrazova

U manifestaciju su se uključila i djeca iz Dječjeg vrtića “Maslačak” koji su nastupali povodom dolaska svetog Nikole, dok će zbor OŠ Ivana Kukuljevića Belišće dočekati Moto Mrazove.

>> Moto Mrazovi u Bjelovaru

1/20 Foto: Damir Špehar/PIXSELL

U adventskom programu koji slijedi nastupit će Meri Andraković, DJ Kema, Adrijana Baković, KUD Šokadija Bocanjevci, MPD BelAmi, NO Jazz band, ''Pjesnici iz Belišća'', zbor KUD-a Ante Evetović Miroljub Veliškovci, Gat i Tiborjanci, TS Slavonski dukati, Andreja Kristić i Matej Vidranski, DJ Flegma, DJ Pips, Jovalius band, DJ Umbo, Ženska vokalna skupina ''Bocanjevčanke'', Igor Delač, Duo Valentina i Vjeko te Gradski puhački orkestar grada Belišća i Belišćanske mažoretkinje.

Kao i svake godine, na programu je i nekoliko božićnih koncerata. Tradicionalni je božićni koncert u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika, koji vodi poznati televizijski voditelj Branko Uvodić, a nastupaju solisti i zbor uz pratnju Tamburaškog orkestra glazbene škole “Batorek”.

Kućica-knjižnica u Belišću U svim belišćanskim naseljima Postavljeno devet kućica-knjižnica

Na repertoaru su i božićni koncert zbora Matice umirovljenika te koncert Crkvenog pjevačkog društva MIR.
Na Badnjak će biti uprizorene žive jaslice, a potom je zajednički ručak, fiš, uz glazbeni program TS Kočije. Belišćani će 2019. također moći dočekati na trgu, uz besplatnu hranu i piće, vatromet i nastup TS Ravnica i Viktorije Kulišić - Đenke.

Žive jaslice

Na trgu je i sajam u tradicionalnim adventskim kućicama, uz bogatu gastro i eno ponudu, tradicionalne suvenire te autohtone proizvode.

Klizalište se, pak, proteže na 250 kvadratnih metara, a otvoreno će biti do 11. siječnja. Građani se na led mogu otisnuti po povoljnoj cijeni - ulaznica je pet kuna, a isto je toliko i najam klizaljki. Na sam Božić i blagdan sv. Stjepana klizanje je besplatno.

Otvaranje romskog društvenog doma Vrijedan 1,5 miilijuna kuna Otvoren romski društveni dom u Bistrincima