Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Projekt vrijedan 70,5 milijuna kuna

Nakon 14 mjeseci otvorena obilaznica Petrijevaca

Foto: Osječko-baranjska županija
Postojeća državna cesta koja prolazi kroz ovo naselje bila je preopterećena, a sigurnost sudionika u prometu izrazito ugrožena

Nakon 14 mjeseci gradnje, kako je i planirano, za promet je otvorena obilaznica Petrijevaca. Ukupna vrijednost projekta je 70,5 milijuna kuna, s time da su 56,94 milijuna kuna bespovratna sredstva Europske unije, a 3,88 kilometara dugu cestu sagradile su tvrtke Osijek- Koteks d.d. i Gravia d.o.o. Osijek.

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek postaje Regionalni centar kompetentnosti Iz škole će izlaziti kvalitetniji kadrovi, a cilj je da se i zaposle u svome kraju

– Gradnjom prometne infrastrukture u Osječko-baranjskoj županiji možemo biti zadovoljni. Promatramo li samo ključne projekte, završene su obilaznice Našica i Petrijevaca, radi se Koridor Vc, kontinuirano se obnavljaju sve magistralne ceste. Imamo dobru suradnju s Hrvatskim cestama, Hrvatskim autocestama i svim ministarstvima. Svatko odrađuje i sufinancira svoj dio te imamo i vrlo dobru prometnu infrastrukturu – kaže župan Ivan Anušić.

Gradnjom obilaznice Petrijevci rješava se niz dosadašnjih problema ove općine i naselja. Naime, postojeća državna cesta D34 u dužini od 2,5 kilometra prolazi kroz ovo naselje, gdje ima čak osam oštrih zavoja nedovoljnog radijusa, a prometna opterećenost ceste je više od 5000 vozila na dan.

Premijerno prikazan promidžbeni film U Kopačkome ritu obilježen Međunarodni dan Dunava

Njome, dakako, prometuju i kamioni, teče pješački, biciklistički i uopće lokalni promet te je bila izrazito ugrožena sigurnost svih sudionika u prometu, a znatni su i štetni utjecaji na okoliš zbog buke, vibracija i zagađenja zraka. Jedino rješenje bilo je gradnja obilaznice, što je sada i napravljeno.