Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Obnova kutinskih sportskih terena

Nakon atletske staze na redu je uređenje dvorane IV.

Foto: Grad Kutina
Radovi na atletskoj stazi su pri kraju. Dodan je završni sloj tartana i još preostaje ocrtavanje znakova na samoj stazi

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić obišao je radove na atletskoj stazi i najavio radove u Dvorani IV. u Sportskom centru Kutina.

Mjesečno će dobiti po 750 kuna Stipendije za novih 17 kutinskih studenata

Radovi na atletskoj stazi počeli su 2019. godine te su trenutačno u završnoj fazi. Dodan je završni sloj tartana i još preostaje ocrtavanje znakova na samoj stazi kako bi bila spremna za treniranje i natjecanje. Atletska staza je financirana isključivo sredstvima Grada Kutine koja prelaze 1,1 milijun kuna.

– Ispunjenje je to jednog predizbornog obećanja i drago mi je što je Kutina dobila tartan stazu koja je jedna od najsuvremenijih te će biti namijenjena za sve treninge i natjecanje sportaša i rekreativaca – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Grad Kutina u 2020. godini planira obnovu dvorane IV. u Sportskom centru. Ta je dvorana trenutačno opremljena kao teretana, no potrebni su joj rekonstrukcija i dodatna ulaganja. Grad Kutina prijavio je dvoranu na natječaj za sufinanciranje gradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini koji je raspisao Središnji državni ured za šport.

Potpore poljoprivrednicima Preko LAG-a do 3 milijuna kuna za modernizaciju

Dvorana IV. bit će adaptirana za trening osoba s invaliditetom, to se u prvom redu odnosi na Atletski klub Odisej iz Kutine, ali moći će je koristiti i građani i sportske udruge s područja Grada Kutine.

Dvorana je veličine oko 200 četvornih metara te će trećina dvorane biti uređena za trening atletskih bacačkih disciplina, a ostatak će biti multifunkcionalan.