Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Mjesečno će dobiti po 750 kuna

Stipendije za novih 17 kutinskih studenata

Foto: Grad Kutina
Protekle dvije godine Kutina stipendije dijeli nepovratno samo za jednu akademsku godinu

– Hvala Gradu Kutini na stipendiji koja će mi jako pomoći pri studiranju – rekla je Ena Škreblin, studentica druge godine Građevinskog fakulteta u Rijeci.

Županija pomaže učenicima i studentima Milijun kuna za 150 stipendija

Ona je jedna od 17 ovogodišnjih novih stipendista, koji su stipendije zaslužili nakon objavljenog natječaja. Stipendija iznosi 750 kuna mjesečno, kao i do sada, a osim novih 17 stipendija, do kraja školovanja Grad stipendira još 23 studenta otprije tako da Grad Kutina ove godine stipendira ukupno 40 studenata za što su predviđena sredstva u iznosu od 300.000 kuna.

– Za dodjelu ovogodišnjih stipendija odabrano je 10 studenata po kriteriju izvrsnosti i sedam po socijalnom kriteriju. Nadam se da ćemo dogodine dodijeliti i veći broj stipendija našim studentima. Prema našim saznanjima, barem još 10 kutinskih studenata prima stipendije iz drugih izvora, bilo državne ili županijske te mi je zaista drago da što više naših studenata ostvaruje pravo i na stipendije prema kriteriju izvrsnosti – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Završeni radovi na kinodvorani POU Kutina Za 1,2 milijuna kuna Kutinčani će sigurnije i udobnije gledati filmove

– Grad Kutina već dvije godine dodjeljuje prema novom pravilniku po kojem se stipendije dodjeljuju nepovratno samo za jednu akademsku godinu tako da se svaki student javlja svake godine na novi natječaj. Razlog tome je to što želimo svake godine obuhvatiti što je moguće veći broj studenata – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić.