Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Završeni radovi na kinodvorani POU Kutina

Za 1,2 milijuna kuna Kutinčani će sigurnije i udobnije gledati filmove

1/2
Foto: Grad Kutina
U zgradi kina obnovljene su elektroinstalacije, postavljena nova rasvjeta i vatrodojava te ugrađen novi sustav grijanja i klimatizacije, rekli su gradonačelnik Zlatko Babić i ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar

– Prošle godine u zgradi kina ugradili smo lift kako bismo omogućili pristup osobama s invaliditetom svim kulturnim sadržajima koje nudi kino. Prije toga je u zgradi kina obnovljen sanitarni čvor te su sada obnovljene sve instalacije kao i krovište iznad kinodvorane. Drago mi je da Kutina ulaže u kulturu i ne zaostaje za ostalim gradovima što se tiče projekcija filmova i ostalih kulturnih sadržaja – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić nakon što su završeni radovi uređenja kinodvorane.

Obnovljena kuglačka dvorana u Športskom centru Kutina Jedna od najsuvremenijih kuglana u Europi otvorena u Kutini

Prvo je uređen klub Arcus

Naime, u Domu kulture u Kutini protekla dva mjeseca obavljani su opsežni radovi tijekom kojih je prvo uređen klub Arcus i mala sala Pučkog učilišta, a sada je završeno i kino.

– Opsežno je to uređenje zgrade kina što se tiče unutrašnjosti jer smo pristupili sanaciji elektroinstalacija, postavljanju rasvjetnih tijela, uspostavili novi sustav grijanja i klimatizacije te u konačnici obavili završne obrtničke radove i vatrodojavu. Iako sve te radove korisnici vizualno ne primjećuju, bili su dosta opsežni – rekla je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina Jasminka Molnar.

Opsežnost radova potvrđuje i vrijednost radova.

– Cjelokupna investicija vrijedna je 1,2 milijuna kuna, financirana je s 500.000 kuna iz Ministarstva kulture, a ostatak je podijeljen između proračunskih sredstava Grada Kutine i Pučkog otvorenog učilišta – dodaje ravnateljica istaknuvši kako je obnova bila potrebna, prije svega, radi sigurnosti.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić Godina 2020. u Kutini bit će u znaku projekta teškog pola milijarde kuna Na proljeće počinje gradnja i rekonstrukcija 130 kilometara vodovodne i kanalizacijske mreže

– Sve elektroinstalacije su izmijenjene, što je bilo bitno za sigurnost. U kinu će sada biti i ugodnije jer smo imali zastarjeli način grijanja, na stare plinske peći, a sada će posjetiteljima biti udobnije – dodaje Molnar.

U PUO Kutina nadaju se i ove godine nastaviti uređivati prostor. Nakon što su proteklih godina obnovili sanitarne čvorove, krov na zgradi kina, sada klub Arcus i unutrašnjost kina i malu salu, plan je da se nešto od radova obavi i na upravnoj zgradi Pučkog učilišta.

Velik broj projekcija

– Namjeravamo ići na promjenu elektroinstalacija u upravnoj zgradi koje su tamo starije nego u kinu, no sve ovisi o sredstvima Ministarstva kulture i Grada Kutine – napominje ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina Jasminka Molnar.

Obljetnica U 60 godina u Kutini je darovano 57.937 doza krvi

Inače, novouređeni prostor Kluba Arcus od svog preuređenja već se pokazao kao dobro osmišljen prostor koji će služiti za brojne aktivnosti Pučkog učilišta, a kino se od pretprošlog vikenda zahuktalo s velikim brojem kinoprojekcija kako bi se nadoknadilo vrijeme provedeno u obnovi.