Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Obljetnica

U 60 godina u Kutini je darovano 57.937 doza krvi

Foto: Grad Kutina
Sa šest doza darovane krvi na 100 stanovnika kutinski je Crveni križ u samom vrhu u Hrvatskoj

Gradska organizacija Crvenog križa Kutina obilježila je 60. godišnjicu organiziranog darivanja krvi na području Kutine. Kako je rečeno na svečanosti, od 1959. do 2019. godine u Kutini su dragovoljni davatelji krvi u organizaciji Crvenog križa darovali ukupno 57.937 doza krvi.

Kutinski proračun za 2020. je gotovo 195 milijuna kun Za najveći projekt u povijesti Kutine 20 milijuna kuna

– Mi smo velika obitelj velika srca. Prije svih to su pokazali naši dragovoljni davatelji krvi, ali i građani koji su se priključili humanitarnim akcijama i projektima koje je u 2018. i 2019. godini provela gradska organizacija Crvenog križa Kutina – istaknula je Katica Zeman, ravnateljica gradske organizacije Crvenog križa Kutina, dok je Ivan Sladović, predsjednik gradske organizacije Crvenog križa Kutina, čestitao i zahvalio svim darivateljima krvi na njihovu plemenitom daru i istaknuo važnost darivanja krvi za lokalnu zajednicu, ali i društvo u cjelini.

Ove godine prikupljeno je 2118 doza krvi, a sa šest doza darovane krvi na 100 stanovnika kutinska je organizacija Crvenog križa u samom vrhu u Hrvatskoj. Na području Kutine 89 je darivatelja koji su krv darovali više od 100 puta i jedna darivateljica.

Njima i ostalim jubilarcima s 50, 75 i 125 darivanja krvi uručene su zahvalnice i priznanja. Posebno priznanje uručeno je Zvonimiru Šimuncu Muheku, koji je rekorder sa 150 darivanja krvi.