Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Kutinski proračun za 2020. je gotovo 195 milijuna kun

Za najveći projekt u povijesti Kutine 20 milijuna kuna

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
500 milijuna kn "teška" aglomeracija Kutine najveći je projekt u povijesti ovog grada

Gradsko vijeće Kutine izglasalo je proračun za 2020. godinu u visini od 194,989.000 kuna. Gradski pročelnik za financije Ivan Crnac istaknuo je kako je proračun zapravo na razini prošlogodišnjeg, no koji je zbog nekih novina u ovoj godini uvećan.

Start s pozitivnom nulom

– Mi smo u prethodnim razdobljima imali velike manjkove sredstava i to smo uspjeli sanirati. Startamo s pozitivnom nulom i svi prihodi koje namjeravamo ostvariti bit će realni i mislimo da ćemo time pokriti planirane rashode. Novost je da smo uključili i proračunskog korisnika Sportski centar u proračun i sve plaće zaposlenih u osnovnim školama iz izvora državnog proračuna. Nastavili smo projekte koji nisu završeni, imamo nove projekte izgradnje dječjih igrališta, atletskih staza, Banova Jaruga, dodatnih prostorija u školi Stjepana Kefelje, itd. – napomenuo je pročelnik Crnac.

Rekordan proračun Sisačko-moslavačke županije Najveće investicije su središnji paviljon i Centar kompetentnosti u Lađarskoj

Gradonačelnik Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo što je proračun podržalo čak 17 vijećnika od 19 prisutnih.

– Zahvaljujem svima što ste podržali proračun koji se temelji na nastavku započetih aktivnosti, ali i na novim projektima. Sveobuhvatno smo razmišljali i držimo se našeg programa gospodarske obnove, ulaganja u industrijsko logističku zonu i opremanje iste potrebnom komunalnom infrastrukturom, dovođenjem investitora, te sufinanciramo EU projekte za koje imamo ugovore. Društveni život zadržat ćemo na istoj razini, a možda ga i poboljšati– rekao je gradonačelnik.

U proračun je tako ušao i projekt gradnje zgrade po modelu POS-a na Trgu dr. Franje Tuđmana, most na Kutinici, a rezervirana su i sredstva za provedbu Aglomeracije, EU projekta vrijednog 500 milijuna kuna u kojem je učešće Grada 20 milijuna kuna. Od ostalih projekata koji će se financirati iz fondova EU u 2020. godini su rekonstrukcija doma u Banovoj Jarugi za potrebe dječjeg vrtića, izgradnja dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini te projekt „Informiraj se i recikliraj“. Za održavanje cesta i nogostupa utrošit će se iduće godine 16 milijuna kuna, a 23 milijuna kuna namijenjeno je za zaštitu okoliša. Proračun je, spomenuto je, podržalo 17 vijećnika, a uz vladajuću koaliciju za proračun su glasali i vijećnici stranke MB 365.

Radovi Stiže Aglomeracija vrijedna pola millijarde kuna

Jedna smjena u OŠ S. Kefelje

Inače, na samoj sjednici prihvaćen je i amandman vijećnice Marijete Di Gallo, koja od ove sjednice nastupa kao članica stranke 365 Milan Bandić. Njime će se osigurati sredstva za omogućavanje rada u jednoj smjeni u OŠ Stjepana Kefelje. Zbog tehničkih nedostataka njezin amandman je gradonačelnik sam predložio kako bi mogao biti i usvojen.