Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Prvi potezi novog gradonačelnika Novske

Nakon smjene vlasti prebojavanje klupe za zaljubljene postalo politički problem

Klupe Novska
1/8
Foto: Grad Novska
Klupe sa slavonskim i novljanskim grbom te klupa za zaljubljene ideja je bivšeg gradonačelnika i udruge DLAN, a Marin Piletić, novi čelnik Novske, kao objašnjenje za farbanje klupa kaže da nisu obnavljane od 2011. godine i da imaju ozbiljnije prioritete

– Mjesec dana je prošlo od izbora, a u Novskoj su krenule promjene – ironično je rekao bivši gradonačelnik Vlado Klasan (Demokratska lokalna stranka) komentiravši ovotjedno prebojavanje klupa sa slavonskim motivima i novljanskim grbom, kao i tzv. klupu za zaljubljene, postavljenu za njegova mandata.

Klupe su radnici Novokoma prebojali, nakon čega nisu vratili stare motive, te tako stvorili – politički problem.

Razočarana udruga

– Kome i zašto smetaju gradske klupe sa slavonskim motivima i novljanskim grbom? Klupe koje su unijele živost u centar našeg prekrasnog slavonskog gradića, klupe koje su oduševile naše goste”. Koji je sljedeći potez “gradonačelnika” Piletića? Hoće li u narednom periodu narediti i rušenje drvoreda u ulici bana Josipa Jelačića samo zato jer je drveće posađeno u vrijeme Klasanovog mandata? Možemo li očekivati da će iz istog razloga zatrpati Novljansko jezero ili će se možda riješiti gradskog vlakića? – upitao je Klasan, koji tvrdi da su se klupe prebojale samo zato jer su ideja njega i Novljanske udruge likovnih amatera DLAN.

U DLAN-u su razočarani, a oko klupa su se razvile i žestoke rasprave na društvenim mrežama. Većini nije jasno zbog čega su se klupe morale prebojati u smeđe, i zašto se stari motivi ne vrate. No, neki drugi smatraju kako u Novskoj ima daleko većih problema od samih klupa.

Ne zna se hoće li se vratiti

– Klupe na javnim površinama u centru grada nisu obnavljane od 2011. godine. Drvo na klupama je već poprilično popucalo i bila je potrebna obnova svih klupa u centru grada. Održavanje samog centra je u potpunosti zapušteno protekle četiri godine, mramorne ploče na rasvjetnim tijelima ležale su na šetnici odlijepljene, ploče na šetnici polupane, upale i nitko to nije primjećivao. Ovih dana se ta oštećenja uklanjaju, jednako kao što se i klupe bojaju i zaštićuju kako bi im se dao svježi izgled i zaštitilo drvo – rekao nam je novljanski gradonačelnik Marin Piletić (HDZ), ne pojasnivši hoće li se vratiti klupa za zaljubljene, slavonski motivi i grbovi Novske.

– O umjetničkim preferencijama pojedinaca ne želim suditi i komentirati. Grad Novska ima puno ozbiljnije prioritete – dodao je Piletić komentiravši izjave bivšeg gradonačelnika.