Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Na kružnom toku u Novskoj

Napravili repliku starinskog bicikla visoku pet i pol metara

Replika starinskog bicikla u Novskoj
Foto: Večernji list
Slični starinski bicikli bit će postavljeni na još četiri lokacije na području Sisačko-moslavačke županije, kao dio turističke ponude iz programa razvoja cikloturizma

Replika starinskog bicikla, visoka pet i pol metara, uskoro će osvanuti na kružnom toku u Novskoj, na raskrižju cesta u Brestači. Slični starinski bicikli bit će postavljeni na još četiri lokacije na području Sisačko-moslavačke županije, kao dio turističke ponude iz programa razvoja cikloturizma. Za razvoj biciklističkog turizma Sisačko-moslavačka županija dobila je ove godine pola milijuna kuna od Ministarstva turizma. Od metalnih cijevi divovske bicikle izrađuju u novljanskoj tvrtki Metaflex.

- Drago mi je što je Metaflex uključen u ovaj projekt. Zadovoljni smo kako je ispala replika, a za sve nas taj je posao bio kreativan i zabavan s obzirom na standardnu našu proizvodnju -  rekla je direktorica Metaflexa Nada Kolundžija.

- Uz ovih pet bicikala, postavit ćemo duž postojećih biciklisitičkih ruta u županiji i deset bike stupova, uz naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Ti stupovi omogućuju punjenje guma i manje popravke bicikala, a noću osvjetljavaju prostor - rekao je direktor Razvojne agencije SI-MO-RA najavivši daljnja označavanja postojećih biciklisitičkih ruta, kao i uvođenje nekih novih, izradu biciklističkih karata te skorašnje pokretanje mobilne aplikacije s pregledom svih staza za bicikliste u SMŽ.