Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
slavonski brod

Napreduju radovi na izgradnji novih gradskih stanova za mlade obitelji

1/2
Foto: Grad Slavonski Brod
Provođenjem ovog projekta grad je privukao mlade iz drugih krajeva, a na natječaj se mogu prijaviti i samohrani roditelji s djecom te izvanbračne zajednice

 U Ulici Vida Došena u Slavonskom Brodu radi se punom parom. Projektom je predviđena izgradnja dviju novih zgrada sa 12 stanova ukupne stambene površine od 800 m2 za mlade obitelji. Svaka zgrada će imati po 6 stanova; tri trosobna od 59,89 m2 i tri dvosobna od 49,29 m2. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5,7 milijuna kuna, a rok za izvođenje radova je 9 mjeseci.

Gradnja POS-ovihh stanova u Biogradu Počela gradnja POS-ovih stanova u Biogradu na Moru Stanovi za 36 obitelji, cijena ‘kvadrata’ 1120 eura

Slavonski Brod je jedini grad u Hrvatskoj koji je ponudio ovakav projekt mladim obiteljima kako bi im pomogao u rješavanju stambenog pitanja na za njih povoljniji način, a da su oni prepoznali njegovu vrijednost potvrđuje i podatak da su svi raspoloživi gradski stanovi u prve dvije zgrade useljeni.

Cijena najamnine za dvosobne stanove površine 49,29 m2 iznosi 920 kuna, a za trosobne stanove površine 59,89 m2 1100 kuna. Svi stanovi imaju pripadajuće parkirno mjesto. Obje zgrade imaju energetski certifikat- razred B, što znači da je riječ o odlično izoliranim objektima koji omogućuju manju potrošnju toplinske energije, a samim tim i znatno manje troškove za mlade obitelji.

Pula stambeno zbrinjavanje U Puli dodijeljeni gradski stanovi

Provođenjem ovog projekta Grad je privukao mlade iz drugih krajeva, a na natječaj se mogu prijaviti i samohrani roditelji s djecom te izvanbračne zajednice.