Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Đurđevac osigurao sufinanciranje projekta uređenja okoliša

Nastavak uređenja Doma kulture

1/3
Foto: Grad Đurđevac
Predviđena je zamjena postojećeg opločenja koje je u izrazito lošem stanju, obrada postojećih zidanih klupa te proširenje podesta ispred ulaza koji će služiti kao ljetna pozornica

Početkom godine završeni su radovi na energetskoj obnovi Doma kulture, a novoobnovljena zgrada je samo nastavak projekta uređenja zgrada u samom središtu grada. Grad Đurđevac je prijavio i uređenje okoliša zgrade Doma kulture na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a ovih je dana stigla odluka o sufinanciranju projekta.

Uredili najmanje prigradsko naselje Zasadili 1300 raznovrsnih sadnica cvijeća

Vrijednost projekta iznosi nešto više od 703.000 kuna, sufinancirat će se od 127.000 kuna dok je ostali dio osiguran u proračunu.

Ispred zgrade Doma kulture projektom će se urediti postojeći okoliš, a predviđa se zamjena postojećeg opločenja koje je u izrazito lošem stanju, obrada postojećih zidanih klupa, proširenje podesta ispred ulaza koji će služiti kao ljetna pozornica za održavanje predstava i gradskih manifestacija. Nasuprot novoformirane pozornice nalazit će se i novoizgrađena klupa-gledalište. Prostor će se od postojeće ulice Vladimira Nazora odvojiti gradnjom dvije zone zelenog pojasa, posadit će se nove platane, a obnovit će se i javna rasvjeta.

Dom kulture koristi niz udruga koje djeluju u području kulture: KUD Petar Preradović, Udruga kazališnih amatera grada Đurđevca, polaznici glazbene škole, likovni umjetnici i drugi koji imaju od 100 članova a svoje probe redovito održavaju u Domu kulture. Ujedno je to prostor koji se koristi za održavanje kulturnih manifestacija poput predstava, koncerata i svečanih sjednica, a uskoro će se sve to moći održavati i na vanjskoj pozornici.

Zaštita polja od divljači Subvencije poljoprivrednicima za nabavu električnog pastira

- Kako je zgrada našeg Doma kulture dobila novo ruho, krenuli smo i s uređenjem i opremanjem unutarnjih prostora, a uskoro ćemo raspisati i nabavu za izvođenje radova na uređenju okoliša. Cilj nam je da prostor Doma kulture bude funkcionalan, moderan i da dobije živost, zato nam je plan multifunkcionalno opremiti veliku dvoranu kako bi se tu mogle održavati i konferencije, razne priredbe, a i u budućnosti kino projekcije. Uredit ćemo i okoliš u stilu uređenja okoliša oko Poduzetničkog inkubatora, izgraditi amfiteatar za publiku i ljetnu pozornicu na kojoj će se tijekom ljetnih mjeseci održavati brojne kulturne i glazbene manifestacije - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.