Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Zaštita polja od divljači

Subvencije poljoprivrednicima za nabavu električnog pastira

Foto: Grad Đurđevac
Uvjet za odobravanje potpore je postava električnih ograda tzv. pastira na granici šumskog i poljoprivrednog zemljišta radi zaštite što veće površine poljoprivrednog zemljišta, rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči

Gradsko vijeće Grada Đurđevca održalo je svoju drugu e-sjednicu na kojoj su vijećnici jednoglasno izglasali Program potpora za zaštitu poljoprivrednih površina od divljači na području Grada Đurđevca.

prijavljeno uređenje vanjske ovojnice Kapela svete Rozalije uskoro u novom ruhu

Ovaj novi program usmjeren je zaštiti poljoprivrednih nasada i površina te naselja od ulaska divljači te nastanka šteta.

- Potpora se odobrava poljoprivrednicima za subvencioniranje troškova ograđivanja poljoprivrednih površina što uključuje troškove nabavke električnog pastira. Maksimalan iznos potpore po korisniku je trećinu dokumentiranih troškova bez PDV-a, a maksimalno do 20.000 kuna po zahtjevu. Uvjet za odobravanje potpore je postava električnih ograda tzv. pastira na granici šumskog i poljoprivrednog zemljišta radi zaštite što veće površine poljoprivrednog zemljišta - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Kuća podrške Mali princ prošla sve kontrole Gradit će se i opremiti zgrada za boravak osoba s teškoćama

- Divljač i velike štete koje ona stvara na usjevima dugogodišnji su problem ne samo naših poljoprivrednika, već i poljoprivrednika diljem zemlje. Grad Đurđevac konstantno prilagođava svoje mjere za dodjelu bespovratnih sredstava potrebama građana i poduzetnika pa je tako ovaj program donesen na inicijativu naših poljoprivrednika te Udruge mljekara „Drava-Sava“. Cilj programa je cjelovito rješavanje ove problematike i smanjenje broja nastalih šteta na našem području te se nadamo da će ova mjera potaknuti što više poljoprivrednika da ograde svoja polja - rekao je predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.