Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Kuća podrške Mali princ prošla sve kontrole

Gradit će se i opremiti zgrada za boravak osoba s teškoćama

1/5
Foto: Grad Đurđevac
Grad Đurđevac kupio je staru i ruševnu kuću pored zgrade Odjela za djecu s teškoćama u razvoju, srušio postojeći objekt i oslobodio zemljište za gradnju nove zgrade, kao i izradio glavni projekt i ishodio građevinsku dozvolu

Još prošle godine Udruga Mali princ u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavila je projekt Kuća podrške Mali princ ukupne vrijednosti oko 15 milijuna kuna i to u prvim sekundama od otvaranja natječaja. Nakon što je projekt prošao administrativnu kontrolu, ovaj je tjedan prošao i ocjenu kvalitete te se uskoro očekuje potpis ugovora.

Foto: Grad Đurđevac

Značajno povećanje Građani u 2019. godini sakupili 289 tona odvojenog otpada

Projekt je prijavljen na poziv Europskog fonda za regionalni razvoj Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podršku procesu deinstitucionalizacije – 2. faza kroz koji je predviđeno 100%-tno financiranje.

U partnerstvu s Gradom Đurđevcom i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac planira se graditi i opremiti zgradu socijalne namjene u ulici Kralja Tomislava 3-5 pokraj Odjela za djecu s teškoćama u razvoju. Ukupna neto površina planiranog objekta iznosi 565,17 m2.

Provedbom projekta osigurat će se sve potrebne izvaninstitucijske usluge i službe podrške kako bi osobe s intelektualnim teškoćama mogle ostati i kvalitetno živjeti u zajednici, a prvenstveno se to odnosi na usluge boravka i organiziranog stanovanja te kvalitetnije pomoći kroz osobnu asistenciju.

Foto: Grad Đurđevac

Priprema za ovaj projekt započela je još 2016. godine kada je Grad Đurđevac kupio staru i ruševnu kuću pored zgrade Odjela za djecu s teškoćama u razvoju, srušio postojeći objekt i oslobodio zemljište za gradnju nove zgrade, kao i izradio glavni projekt i ishodio građevinsku dozvolu.

Vrijednost projekta uključuje sva dosadašnja ulaganja, gradnju i opremanje objekta, rekonstrukciju pomoćnog objekta, uređenje okoliša, nabavu specijalizirane opreme uključujući vozilo, upravljanje projektom i promidžbu i vidljivost.

- Realizacijom projekta osigurat će se potreban prostor za korisnike udruge, a blizina Odjela za djecu s teškoćama u razvoju je dodatna pogodnost jer se nakon završene škole djeca neće puno udaljavati od svojih kolega već će se samo preseliti u susjednu zgradu. Učenici će odmah moći vidjeti da i nakon što završe školu imamo sustav koji će brinuti za njihove potrebe i to je ono najvažnije – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: Grad Đurđevac

Privremena regulacija prometa na Podravskoj magistrali Novi kružni tok trebao bi biti gotov do srpnja

– Našim korisnicima je jako važno svakodnevno druženje s vršnjacima. Ovisni su o pomoći, ali kroz sve aktivnosti se osamostaljuju i pokušavamo ih na sve načine integrirati u društvo. Odlazimo u muzej, kazalište, na razne manifestacije, izlete. Izrađujemo lijepe predmete i ukrase, veselimo se životu. Oni koji jednom dođu ostaju kod nas i znaju da nisu sami – rekla je predsjednica Udruge Kristinka Štefan.