Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Privremena regulacija prometa na Podravskoj magistrali

Novi kružni tok trebao bi biti gotov do srpnja

1/4
Foto: Grad Đurđevac
Kako se kružni tok gradi na državnoj cesti, bez obzira na radove, taj dio Podravske magistrale se ne zatvara za promet već se prometuje po jednoj traci, a promet je reguliran semaforima

Nakon što je uklonjen postojeći asfalt na raskrižju Radničke i Kolodvorske ulice te Državne ceste DC2 krenuli su radovi na izmještanju, zamijeni i postavljanju novih podzemnih instalacija.

Đurđevac nastavlja s radovima Započeli radovi na izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni A-sjever

Tako će gradski kvart Ledine nakon duplog kružnoga toka dobiti još jedan novi koji će zasigurno smanjiti brzinu prometovanje tim dijelom Podravske magistrale koji prolazi kroz grad te će se doprinijeti povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, a najviše pješaka.

Radovi su počeli sredinom ožujka, a trajat će do kraja srpnja 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je oko pet milijuna kuna.

- Gradnja kružnog toka na tom raskrižju je bila prioritet za Grad Đurđevac jer je zbog gustog prometa na tom području ugrožena sigurnost vozača koji se uključuju na državnu cestu iz smjera ulica Radnička cesta i Kolodvorska. Nositelj projekta su Hrvatske ceste s kojima Grad Đurđevac ima odličnu suradnju na rješavanju prometnih problema na raskrižjima na državnim cestama te na prijavi projekata kojima se upravo povećava prometna sigurnost - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

ĐURĐEVAC Postavljeno podno grijanje i glazura u Crkvi sv. Jurja

Kako se kružni tok gradi na državnoj cesti, bez obzira na radove, taj dio Podravske magistrale se ne zatvara za promet već se prometuje po jednoj traci, a promet je reguliran semaforima.

Molimo sve sudionike u prometu za razumijevanje i strpljenje tijekom trajanja radova te poštivanje privremene regulacije prometa.