Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
ulaganje

Nastavljaju se kapitalne investicije u školstvo i zdravstvene ustanove

Marina Medarić
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Za decentralizirano financiranje materijalnih i financijskih rashoda centara za socijalnu skrb u Primorsko-goranskoj županiji osigurano je ukupno 4,9 milijuna kuna

Primorsko-goranska županija (PGŽ) je za decentralizirane funkcije u zdravstvu u ovoj godini dobila na raspolaganje ukupno 23 milijuna kuna ili 4 posto više u odnosu na prethodnu godinu, a najveći dio od 12,8 milijuna kuna planira se izdvojiti za strateški projekt obnove Lječilišta Veli Lošinj, izvijestile su danas na konferenciji za novinare zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić.

kašteli Kulturno-turistička ruta putovima Frankopan Obnova kaštela ide dalje: uskoro interpretacijski centar i srednjovjekovna igrala

U Lječilištu Veli Lošinj u tijeku su radovi na rekonstrukciji, nadogradnji i dogradnji medicinskog trakta s hidroterapijom na središnjem objektu lječilišta, vrijedni ukupno 16 milijuna kuna. Predviđeno je da radovi traju 10 mjeseci te da objekt počne s radom u kolovozu. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za ostale objekte lječilišnog centra, kako bi se cijeli kompleks koristio za unaprjeđenje zdravlja i zdravstvenu skrb.

O rasporedu dobivenih sredstava raspravljat će se na sljedećoj sjednici Županijske skupštine, 22. veljače. Županija je predvidjela 3,2 milijuna kuna za Dom zdravlja, 1,1 milijun kuna za Thalassotherapiju u Opatiji te 1,9 milijuna kuna za crikveničku Thalassotherapiju. Za Psihijatrijsku bolnicu Rab planira se izdvojiti 588.000 kuna, za Zavod za hitnu medicinu 1,3 milijuna kuna, a za Nastavni zavod za javno zdravstvo 1,8 milijuna kuna.

U nastavku je bilo riječi o financiranju minimalnog standarda za decentralizirane funkcije osnovnog i srednjeg školstva, za što je u ovoj godini osigurano 59 milijuna kuna. Taj novac namijenjen je za materijalne i financijske rashode, investicijsko održavanje i kapitalna ulaganja, a novac je raspoređen u 32 osnovne škole u koje je upisano 9655 učenika te u 31 srednju školu s 9828 upisanih učenika, tj za ukupno 149 školskih zgrada i 7 učeničkih domova.

Za decentralizirano financiranje materijalnih i financijskih rashoda centara za socijalnu skrb u Primorsko-goranskoj županiji osigurano je ukupno 4,9 milijuna kuna, a za financiranje domova za starije 11,6 milijuna kuna, milijun kuna više nego lani. 

nova škola u Dražicama Dobra vijest za učenike Već u lipnju trebala bi krenuti rekonstrukcija škole i dvorane Proglašenje najboljih sportaša PGŽ Podijeljene nagrade Proglašeni najuspješniji sportaši i sportski djelatnici